DMITRIY GOLUBOVICH Anadolu Agency Via Afp
NAJVEĆI KOMPLIMENT SRBIJI

Zlatko Dalić nahvalio Piksija i dvije srpske zvijezde pa poručio: Ne bih volio da se sretnemo!

Hrvatski izbornik je u razgovoru za Informer pojasnio zašto ne želi igrati protiv Srbije
Piše: SNObjavljeno: 14. listopad 2021. 11:06

Hrvatska je remijem sa Slovačkom 2:2 u Osijeku dosta zakomplicirala svoj put na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine. Vatreni sada moraju pobijediti Maltu i Rusiju ako se žele direktno kvalificirati kao prvi u skupini H.

Ne budu li prvi u skupini, s drugog mjesta će u doigravanje za odlazak na Mundijal, a tamo postoji šansa da Hrvatska naleti na Srbiju koja će vrlo vjerojatno u play-off, osim ako pobjedi Portugal u Lisabonu u zadnjem kolu. Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić je u intervjuu za Informer priznao da bi okršaj sa Srbijom volio izbjeći.

"Razmišljajmo prvo da idemo direktno na Svjetsko prvenstvo. Nas čeka utakmica s Maltom u gostiona, pa Rusija doma. S dvije pobjede idemo direktno na Mundijal. Srbija može pobijediti Portugal u Lisabonu i to joj iskreno želim. Nije nemoguće", rekao je Dalić pa dodao:

"Ako bi se ipak našli u doigravanju, ne bih volio da se sretnu Hrvatska i Srbija. Da je Srbija izbacila Škotsku i ušla na Euro bili bismo zajedno u grupi. I tad sam navijao da ne dođe do tog susreta jer mi je lakše sa Škotskom."

Srbiji talenta ne nedostaje, a sada ih je i posložio Dragan Stojković, popularni Piksi.

"Pratim kako Srbija igra. Gledao sam susret s Azerbajdžanom i sviđa mi se kako izgledate na terenu. Srbija je dominantna u odnosu na protivnike i mislim da Piksi radi dobar posao. Kvaliteta igrača nikada nije bila sporna. Uvijek ste imali odlične pojedince, ali nisu bili dobro ukomponirani. S Piksijem je sve došlo na svoje. Ne vjerujem da bi ikome bilo drago da igra sa Srbijom", kaže Dalić pa nastavlja:

"Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju za odlične klubove. Puno ih je iz vrha europskog nogometa i ne bi bilo lako pobijediti ih. Play-off je kompliciran i sve staje u te dvije utakmice pa je pritisak ogroman. Uz to, treba uložiti i dodatnu energiju da sve ostane u sportskim okvirima. Da ne ulazimo u detalje, ali zbog povijesti odnosa naše dvije zemlje je uvijek prisutan i dodatni naboj. Sportaši smo i zanima nas samo sportska strana, a strogo nogometno gledano, bilo bi teško protiv Srbije na terenu."

Dalić je izdvojio i dvojicu srpskih reprezentativaca koji su mu se posebno dopali.

"Vidio sam da imate i neke nove igrače koji ranije nisu bili standardni u reprezentaciji. Svi su dobri, ali ako moram nekoga izdvojiti, onda neka to bude Aleksandar Mitrović koji je u odličnoj formi i daje golove u kontinuitetu. Uz njega, i stoper Matija Nastasić odlično izgleda na terenu", zaključio je Dalić.

Linker
18. siječanj 2022 08:42