Zlatko Dalić
 FRANCK FIFE
IZBORNIKOV POGLED

Zlatko Dalić najavio promjene za svjetske prvake: ‘Jedan veliki problem obavezni smo popraviti‘

Zlatko Dalić je na Stade De Franceu najavio susret 2. kola Lige nacija između Francuske i Hrvatske.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2020. 20:47

Uoči utakmice s Francuskom hrvatski nogometaši trenirali su u ponedjeljak na Stade de Franceu. Prije toga pred novinare su izašli kapetan Ivan Perišić i izbornik Zlatko Dalić.

Zlatko Dalić je prvo francuskim novinarima govorio o Perišiću;

- Ivan je jedan od naših najvažnijih igrača, ove godine imao je sjajnu sezonu s Bayernom, osvojio je Ligu prvaka, jedan je od nositelja igre, i sigurno kad nema nekolicine glavnih Modrića, Rakitića i Vrsaljka, da je on taj koji je kapetan ekipe. I koji će biti glavni na terenu s naše strane. Rekao je da nije u najboljoj spremi što je normalno, nedavno je bilo finale Lige prvaka, ali očekujemo od njega da bude vođa momčadi na terenu i da s njim dobijemo novi zalet. Da nam puno pomogne u odnosu na ono kako je bilo u Portugalu - rekao je Dalić.

Povukao je paralelu između ogleda s Portugalom i ovoga koji slijedi:

- Doživjeli smo jako težak i bolan poraz koji smo apsolutno zaslužili. Puno smo stvari loše odigrali i to nije bilo na nivou hrvatske nogometne reprezentacije, ali moramo razumjeti da je početak sezone i da je niz novih igrača koji su se pojavili u reprezentaciji. Nama je cilj Europsko prvenstvo i kroz ove utakmice moramo napraviti selekciju igrača te naći što je najbolje. Više to nije ona ekipa koja je igrala na Svjetskom prvenstvu što je normalno. Radimo laganu smjenu generacija. Fizička priprema nije na nivou. Prespavali smo utakmicu, nije bili energije i agresivnosti. Očekujem da će s Francuskom bit puno bolje. Napravit ćemo promjene u momčadi. Neki igrači koji su igrali prvu utakmicu ne mogu ponoviti za tri dana tako težak susret, da istrče te da budu u pravoj formi i stanju.

Francuzi imaju jake napadače, koliko je bitna ulog ofenzivaca da pomažu obrani?

- Moram ćemo promijeniti način igre i pristup koji mora biti puno drugačiji nego u Portugalu. Treba nam znatno više discipline. Moj je veliki respekt prema Francuzima koji imaju sjajne igrače. Budu li igrali Mbappe i Griezmann bit će ih jako teško zaustaviti, ali moramo se postaviti puno kvalitetnije i pomagati jedni drugima. Toga u Portugalu nije bilo. Izgledalo je kao da je Portugal bio sa 15, a mi sa 10 igrača. To je veliki problem koji smo obvezni popraviti. No, čeka nas možda i teži posao nego što je bio u Portu.

Opet se igra bez navijača.

- Svima nam je nedostajala reprezentacija, mislim da nema puno smisla nogomet bez navijača jer nogomet se igra zbog njih. No, takva je situacija, i to moramo istrpjeti. Nadam se brzom povratku gledatelja na tribine - zaključio je Dalić.

Linker
21. travanj 2024 16:24