STUART FRANKLIN Afp
PROMJENE ZA RUJANSKE IZAZOVE

Zlatko Dalić objavio prvi popis igrača nakon Eura! Na njemu nema Rebića, ali tu su Sosa, Livaja...

Zlatko Dalić objavio je imena igrača na koje računa za kvalifikacijske susrete za SP početkom rujna
Piše: SN, HinaObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 12:15

Dalić je pozvao 25-oricu igrača, uz 4 pretpoziva.

Prvo okupljanje hrvatske reprezentacije nakon Eura 2020 predviđeno je u ponedjeljak 30. kolovoza, a svjetske doprvake u rujnu ponovno čeka naporan raspored s tri utakmice u tjedan dana. Hrvatska 1. rujna gostuje u Moskvi kod Rusije, tri dana kasnije odmjerit će snage sa Slovačkom u Bratislavi, a program završava susretom protiv Slovenije 7. rujna u Splitu.

"Vjerujem da smo svi dobro napunili baterije nakon Eura te nam je želja da s jednom novom energijom i snažnom ambicijom kvalitetno odradimo jesenski dio kvalifikacija. Ispred nas je sedam utakmica, na stolu je 21 bod, a nama će trebati još 14-15 bodova da bismo osvojili prvo mjesto. Naravno, želja nam je u rujnu primaknuti se tom cilju i uzeti što više bodova", izjavio je izbornik Dalić za službenu web-stranicu HNS-a.

Lijevi bočni igrač Stuttgarta Borna Sosa, kojemu je prije ovogodišnjeg Eura propao pokušaj prelaska u njemačku nogometnu reprezentaciju, dobio je poziv hrvatskog izbornika za tri rujanske utakmice kvalifikacija za SP, a na popisu od 25 igrača je i Hajdukov napadač Marko Livaja.

Na popisu od 25 igrača nekoliko je novih lica, a uz već spomenute Sosu i Livaju, pozive su dobili veznjak moskovskog Dinama Nikola Moro te napadač švedskog Malmoea Antonio Mirko Čolak. S druge strane, na popisu nema Ante Rebića koji je nakon Eura na društvenim mrežama kritizirao hrvatskog izbornika, kao ni Dinamovog napadača Brune Petkovića.

"Ovo nam je, objektivno, najteži dio rasporeda, a početak sezone nikada nije idealan trenutak za reprezentaciju jer su igrači iz različitih liga na drugačijim razinama natjecateljske spremnosti. No, okolnosti su svima slične, a na nama je da pokažemo kvalitetu, angažman i zajedništvo vrijedno prvog mjesta u skupini - samo tako možemo ostvariti svoj cilj, a to je plasman u Katar. Sa svojim stožerom procijenio sam da je u ovom trenutku ovo popis igrača koji mogu najbolje odgovoriti zahtjevima koji su pred nama, a kao i uvijek do sada - vrata reprezentacije nisu zatvorena nikome tko to zasluži", zaključuje izbornik.

Popis igrača hrvatske reprezentacije:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town), Ivica Ivušić (Osijek).

Obrambeni: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Legia), Filip Uremović (Rubin Kazan), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Mile Škorić (Osijek), Borna Sosa (Stuttgart).

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Luka Ivanušec (Dinamo Zagreb), Nikola Moro (Dinamo Moskva).

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna), Marko Livaja (Hajduk), Antonio Mirko Čolak (Malmö).

Pretpozivi: Toma Bašić (Bordeaux), Kristijan Lovrić (Gorica), Lovro Majer (Dinamo Zagreb), Luka Sučić (RB Salzburg).

Linker
14. travanj 2024 11:38