DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA SP

Zlatko Dalić ostao bez Ante Rebića i odmah prelomio! Sjajni HNL strijelac postao novi Vatreni

Iz Hrvatskog nogometnog saveza potvrdili su aktivaciju poziva drugom strijelcu HNL-a
Piše: Hina/D. AntolićObjavljeno: 19. ožujak 2021. 14:03

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić ostao je bez napadača Ante Rebića koji je zbog ozljede otkazao dolazak na početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Rebić je imao određenih problema s kukom, no potom se vratio i igrao utakmicu s Napolijem u kojoj je iskjučen. Kako ponovno nije fit, neće se pojaviti na okupljanju nacionalne vrste u ponedjeljak u Zagrebu.

Za Vatrene ima 36 nastupa i tri gola, a zadnji put igrao je još u rujnu 2020. godine. Potom je izostao zbog ozljede u listopadu i zbog nedovoljne spremnosti u studenom. Izbornik je umjesto njega pozvao Kristijana Lovrića te i dalje računa na 24 igrača.

"Izbornik Zlatko Dalić aktivirao je pretpoziv Kristijanu Lovriću povodom početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Napadaču Gorice želimo puno sreće na prvom okupljanju s Vatrenima!", objavili su iz HNS-a.

Najbolji igrač Gorice i jedan od najboljih igrača HNL-a tako će biti priključen Vatrenima prvi put i to za nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije, Cipra i Malte ovog mjeseca.

Napadač Gorice je trenutačno drugi strijelac HT Prve lige sa 15 pogodaka, a više od njega zabio je tek napadač Osijeka Ramon Mierez koji je postigao 17 golova. U redovima svoje reprezentacije Lovrića je htjela i BiH.

Još uvijek je upitno hoće li se reprezentciji priključiti igrači Intera Ivan Perišić i Marcelo Brozović nakon što je milanski Inter zbog novih slučajeva zaraze zabranio svojim igračima odlazak na utakmice svojih reprezentacija.

Milanske zdravstvene vlasti naložile su Interu prekid svih klupskih aktivnosti u sljedeća četiri dana, pa je odgođen prvenstveni susret protiv Sassuola koji se trebao igrati u subotu. Inter je odmah uveo zabranu puta u inozemstvo svojim igračima.

"Ne bih rekao da je situacija jako loša, nadam se da će s Perišićem i Brozovićem sve biti u redu. Zasad nemamo sve informacije, u ponedjeljak je okupljanje, vidjet ćemo što će biti. Nadam se da će doći, igrači imaju volju i želju," istaknuo je izvršni direktor HNS-a Marijana Kustića.

Reprezentacija će se okupiti 22. ožujka u Zagrebu, odakle dan kasnije kreće u Ljubljanu gdje je 24. ožujka očekuje utakmica protiv Slovenije na otvaranju kvalifikacija za SP 2022. godine.

Odmah nakon utakmice sa Slovenijom, svjetski doprvaci će otputovati u Opatiju gdje će boraviti do završetka okupljanja.

Nakon gostovanja u Ljubljani, "Vatrene" čeka dvostruki program u Rijeci, 27. ožujka protiv Cipra, a tri dana kasnije protiv Malte.

Linker
16. travanj 2024 18:29