TOM DUBRAVEC Cropix
SADA JE SLUŽBENO

Zlatko Dalić potpisao novi dugogodišnji ugovor, evo do kada će najtrofejniji izbornik voditi Vatrene

‘Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom‘
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2023. 12:17

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić potpisao je s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) ugovor o produžetku suradnje do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo koje će 2026. biti održano u SAD-u, Meksiku i Kanadi, priopćili su u subotu iz krovne nogometne organizacije.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić dogovorio je s Dalićem detalje nastavka suradnje s najuspješnijim hrvatskim izbornikom.

"Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna", izjavio je Kustić u službenom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu HNS-a (hns-cff.hr).

"Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta", dodao je Kustić.

Zlatko Dalić je na klupu reprezentacije sjeo u listopadu 2017. naslijedivši smijenjenog Antu Čačića. Uspješno je reprezentaciju proveo kroz dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018., a potom na tom turniru vodio "Vatrene" do najvećeg rezultata u povijesti i srebrne medalje.

Pod njegovim vodstvom Hrvatska je prošle godine izborila nastup na završnom turniru Lige nacija, a na Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila još jedno odličje pobijedivši Maroko u utakmici za broncu. Dalić je odveo Hrvatsku i na Europsko prvenstvo 2021., gdje su Vatreni zaustavljeni u osmini finala od Španjolske.

"Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova", rekao je Dalić u HNS-ovom priopćenju.

"U lipnju ćemo pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želimo biti dio spektakularnog Eura u Njemačkoj - bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije", poručio je Zlatko Dalić.

Linker
24. travanj 2024 22:37