Dalić s igračima na treningu
 DENIS LOVROVIC Afp
UMJERENI OPTIMIST

Zlatko Dalić: Puno smo bolji nego prije, ovo me ohrabruje! Ali, neke stvari mi se nikako ne sviđaju...

Javio se i belgijski izbornik: ‘Hrvatska je bila iznimno zahtjevan protivnik‘
Piše: Tomo Ničota, SNObjavljeno: 07. lipanj 2021. 00:03

Nakon poraza od Belgije (1:0) u generalki za Euro, hrvatski izbornik Zlatko Dalić otkrio je da ima razloga za optimizam te da vidi napredak u momčadi.

"Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu protiv vrlo jakog protivnika. Bili smo ravnopravni s njima. Gol koji smo primili nije se smio dogoditi. Bili smo možda preslabi u napadačkom segmentu jer nismo stvorili dovoljan broj šansi. Međutim, mnogo smo bolji nego prije, kompaktni smo i to me ohrabruje."

Najavio je i da će o pojedinim nedostacima u igri porazgovarati s igračima 'u četiri oka':

"Neke stvari ipak još moramo popraviti i razgovarati o njima. Postoje neke određene stvari koje mi se ne sviđaju, no to ću riješiti s njima u svlačionici. Zapravo, nema tu priče i razgovora, moramo igrati ono što se dogovorimo", ostao je malo zaključan Dalić, ali detektirao je ipak neke probleme u igri.

"Moramo imati više okomitih paseva, moramo više puta šutirati prema golu i ući s više igrača u završnicu. Tu smo malo u deficitu, tu je jedan problem kojeg moramo ispraviti u ovih pet-šest dana. Bili smo dosta angažirani i dosta smo trčali, ali na to nas je prisilio protivnik. Gvardiol? Htio sam ga probati, tek je došao. Pokazao je da može, pokazao je svoju snagu i kvalitetu i blizu je. Što tiče prve utakmice na Euru, bit će Englezi sigurno vrlo agresivni, pogotovo u početku utakmice, mi se moramo obraniti", rekao je izbornik Dalić u kamere Nove TV.

image
Robert Martinez daje upute svojim igračima
KENZO TRIBOUILLARD Afp

Zadovoljniji je ipak bio belgijski izbornik Roberto Martinez:

"Ponosan sam na svoju momčad. Hrvatska je bila iznimno zahtjevan protivnik, no moji su igrači napravili točno ono što sam očekivao od njih. Zaustavili smo sve napade Hrvatske. Nisam mogao tražiti ništa više. Spremni smo za Euro. Postoje još neki segmenti na kojima moramo poraditi, no u konačnici nemam više što tražiti."

Linker
16. travanj 2024 22:37