Zlatko Dalić
 SCREENSHOT
PRESS VATRENIH

Zlatko Dalić sasvim jasan: ‘Rekao sam da želim izbjeći Srbiju, dobili smo Škotsku, ali bit će neugodno‘

Nestrpljivo se iščekuju vijesti o ishodu testova na koronu koji će odrediti sastav.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. studeni 2020. 17:21

Dosta nam je bod, ali nećemo igrati na bod, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji uoči subotnjeg ogleda protiv Švedske na Friends Areni u Solni.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je druga s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.

"Mi smo došli odigrati dobru utakmicu i osigurati ostanak u elitnoj skupini. Za to nam je dovoljan jedan bod, ali nećemo igrati na jedan bod. Ako ćemo igrali na jedan bod, izgubit ćemo," poručio je hrvatski strateg.

"Neće nam biti lako ni ugodno, situacija je takva kakva je. Bit će teško, ali vjerujem u svoju ekipu i našu igru, vjerujem da ćemo ostvariti pozitivan rezultat," dodao je hrvatski strateg.

Hrvatska je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila Švedsku sa 2-1, no Švedska je pružila odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu.

"Imamo jako teškog suparnika što je pokazao u Zagrebu. respektiramo ih. Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo njihovu kvalitetu. Lider momčadi je Berg. Tu je Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg. Prema naprijed mogu nešto napraviti," istaknuo je Dalić dodavši: "Nama je cilj sačuvati svoj gol, da odigramo bolje u fazi obrane."

Hrvatska će u susretu protiv Švedske biti oslabljena neigranjem standardnog stoperskog para Lovren - Vida. Branič ruskog Zenita je otpao zbog žutih kartona, a Vida je pozitivan na koronavirus. No u reprezentaciju se vraćaju Livaković i Petković.

"Napravili smo test u petak, a rezultate ćemo doznati sutra pa ćemo znati na čemu smo. Zasad je u redu, nema ozlijeđenih, nitko ne izostaje. Priključili su nam se Livaković i Petković, vidjet ćemo," dodao je Dalić.

Hrvatski izbornik se osvrnuo i na rasplet dodatnih kvalifikacija za EURO koji je "Vatrenima" donio i posljednjeg protivnika u skupini D, reprezentaciju Škotske.

"Kada smo saznali koje četiri ekipe nam prijete, rekao sam da želim izbjeći Srbiju, jer su oni najbolja i najkonkretnija momčad od te četiri ekipe. Međutim, dobili smo Škote koji su bili čvrsti i hrabrog srca. Dobili smo još jednog domaćina, to će nam biti teška utakmica u skupini, bit će jako neugodno. To će biti treća utakmica u skupini i sigurno će odlučivati o prolazu. Ipak, sada razmišljamo o sutrašnjoj utakmici," zaključio je izbornik.

Šveđani protiv Hrvatske bez Starfelta

Branič ruskog prvoligaša Rubina Carl Starfelt (25) propustit će subotnju utakmicu protiv Hrvatske u Ligi nacija zbog pozitivnog testa na koronavirus, objavio je Švedski nogometni savez.

"Carl je dobro i izoliran je u svojoj hotelskoj sobi u skladu s UEFA-inim protokolom i lokalnim pravilima za kontrolu infekcije," kazao je liječnik reprezentacije Anders Valentin.

Švedska vrsta će u možda i ključnoj utakmici u borbi za ostanak u elitnom razredu Lige nacija biti i bez izbornika Janne Anderssona koji je bio pozitivan na COVID-19 na testiranju prije dva dana.

"Andersson se osjeća relativno dobro, ali neće se moći pridružiti reprezentaciji," dodao je doktor Valentin.

Linker
20. travanj 2024 10:33