TOM DUBRAVEC Cropix
PROMJENE U PRVIH 11

Zlatko Dalić starta u formaciji koju nikad prije nije preferirao? Pogledajte vjerojatni sastav za Tursku

Na stolu je i varijanta da zajedno u sastavu budu i Stanišić defenzivno i Juranović ofenzivnije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 28. ožujak 2023. 09:08

Zlatko Dalić najavio je promjene u sastavu za okršaj s Turskom, ali ostao je "zakopčan" po pitanju imena. Koliko je izbornik doista spreman mijenjati?

Andrej Kramarić vjerojatno će igrati špicu, a Josip Stanišić mogao bi ući u startnu postavu. Mnogi očekuju nastup od prve minute Petra Muse, no pitanje je hoće li biti tako. Dalić je sklon opciji da to bude Kramarić, iako je i sam kazao da će dobro promisliti još jednom. Andrej je dao gol protiv Walesa i to mu je kvalitetna preporuka. Iako je on i prije bio standardan starter. Bude li formacija 4-3-3 kao dosad, desno krilo mogao bi biti Pašalić.

To bio onda sastav: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Perišić.

image

Sastav Hrvatske za Tursku

SN


Izbornik je govorio i da će nešto mijenjati u igri. Jedno od pitanje je koliko je spreman Marcelo Brozović koji tek hvata pravi povratak u formu, pa je opcija da Modrić i Kovačić zaigraju kao dva zadnja vezna, a ispred njih Pašalić ili Majer. Izbornik ima još jednu dilemu - startati sa Sosom na lijevom beku, ili prednost ovoga puta dati Borni Barišiću

Na stolu je i varijanta da zajedno u sastavu budu i Stanišić defenzivno i Juranović ofenzivnije.

Takva shema može biti 4-2-3-1, ali i u formaciji 3-4-2-1 koju Dalić nikad nije preferirao. No, tko zna!

Linker
25. travanj 2024 04:08