DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
‘IMA MALO ŠANSI...‘

Zlatko Dalić u nemogućoj kombinaciji: Među kandidatima je za izbornika hrvatskog rivala za SP!?

Zadnjih dana u glavnog favorita prometnuo se bivši njemački izbornik Joachim Löw...
Piše: Vlado Vurušić/Jutranji listObjavljeno: 14. srpanj 2021. 17:31

Nakon odlaska dugogodišnjeg uspješnog izbornika Stanislava Čerčesova (radio od 2016. te doveo Rusiju u četvrtfinale SP-a i odveo na ovogodišnji Euro) Rusija je u grozničavoj potrazi za novim glavnim trenerom.

Novine već danima kalkuliraju s mnogim imenima, ruskim i uglavnom stranim, a sada je i jedan kladioničarski ruski portal naveo kao kandidata i našeg izbornika Zlatka Dalića, ali i sami kažu da naš izbornik ima "jako malo šansi" da preuzme rusku "zbornaju komandu".

Izdvojilo se nekoliko imena, među kojima, tvrde ruski sportski portali, uskoro treba odrediti novog vođu ruske reprezentacije, koja podsjetimo već 1. rujna igra s Hrvatskom u kvalifikacijama za SP. Do kraja mjeseca, tvrdi ruski portal Championat.ru, bit će odabran novi selektor.

Zadnjih dana u glavnog favorita prometnuo se bivši njemački izbornik Joachim Löw. Rusi pišu da se nakon 15 godina bavljenja reprezentacijom teško vratiti klupskim obvezama te da bi to bio njegov veliki motiv i izazov uz tradicionalno veliku financijsku izdašnost ruskog saveza. Njemu uz bok se nalazi i izbornik mlade njemačke reprezentacije, aktualnih prvaka Europe, Stefan Kuntz, kojeg bi, navode mediji, najradije struka.

Ruski bi navijači, pak, portugalskog stručnjaka Andrea Villas-Boasa, koji je trenirao i Zenit iz Sankt Peterburga te mu je to "poznavanje ruskog nogometa" velika prednost, dok je favorit sportskih novinara 35-godišnji Domenico Tedesco koji trenira najpopularniju rusku momčad Spartak Moskva. Među kandidatima je i izbornik Švicarske Vladimir Petković, a od domaćih stručnjaka se Leonid Slucki, Valerij Karpin i Sergej Semak.

Linker
18. travanj 2024 14:25