DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VATRENA 11-ORKA ZA WEMBLEY

Zlatko Dalić već ima sastav za Englesku! Samo dvije stvari mogle bi promijeniti njegov odabir

Iz nekoliko razgovora sa Zlatkom Dalićem zaključili smo da već ima sastav za Wembley
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. lipanj 2021. 22:13

Nakon što se još jednom uvjerio kako romb nije idealan izbor za taj dvoboj,čini nam se da samo ozljeda ili nedovoljno dobra forma nekog igrača može promijeniti startnih 11 za Englesku.

Bruno Petković je po izborniku prvi centarfor kad se igra u sustavu 4-2-3-1 koji je najavio, a krila su Ante Rebić, bude li spreman i Ivan Perišić. Andrej Kramarić trebao bi imati značajnu ulogu na Euru, no na Wembleyju će vjerojatno dobiti status džokera.

Dalić očekuje goropadne Engleze, brze i napadački nastrojene kojima treba zatvoriti bokove i parirati u sredini terena. Poslat će im na boj najrenomiraniji i najiskusniji vezni trojac. Uz kapetana Luku Modrića i Marcela Brozovića igrat će i Mateo Kovačić.

Njihova je zadaća spriječiti domaćina da dominira, što više kontrolirati stanje na terenu, ali i kreirati napadačke akcije. Ne zvuči loše - Brozović, Kovačić - Rebić, Modrić, Perišić - Petković. Mogu igrati i 4-3-3, tako da veznjaci budu u liniji, to je vrlo mala razlika. Vlašić i Pašalić imaju veće izglede da startaju u kasnijim susretima, a kako je dopušteno pet zamjena i u Londonu bi lako mogli ući u igru.

No, obrana je sporna, pogotovo u odsutnosti Lovrena, nje se bojimo, morat će igrati izvrsno da bi se nosila s izazovima kakve Englezi nude. Četvorku u zadnjem redu čine Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car i Barišić, Na vratima je Livaković.

Kako će ista ili vrlo slična postava izaći na teren s Belgijom u Bruxellesu, to će biti dobar pokazatelj što funkcionira, a što ne. Budući da će Dalić imati još cijeli tjedan vremena, ovaj plan za početnu postavu u Engleskoj mogao bi biti i izmijenjen, ako netko baš jako podbaci. Izbornik stalno ističe Gvardiola koji bi mogao u nekoj utakmici “uletjeti” u sastav. Nisu bez šanse tijekom turnira ni Bradarić, ni Juranović...

Izgledna postava Hrvatske za Englesku

Livaković; Vrsaljko, Vida, Ćaleta-Car, Barišić; Kovačić, Brozović; Rebić, Modrić, Perišić; Petković

Linker
01. svibanj 2024 11:18