RONALD GORSIC/CROPIX
VATRENA JESEN

Zna se kad istrčavaju Vatreni i koliko će utakmica odigrati! Evo kalendara reprezentativnog nogometa

Bit će pregršt utakmica na redu za izabranike Zlatka Dalića, evo i kada će se igrati.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. lipanj 2020. 17:04

Izvršni odbor krovne europske nogometne organizacije odlučio je ove srijede i što će biti s utakmicama nacionalnih reprezentacija u nadolazećem, napose jesenskom razdoblju. Poznato je dakle, i kada će sljedeći puta na teren hrvatska nogometna reprezentacija.

Dakle, odlučeno je da se u listopadu i studenom ove godine umjesto dvije utakmice na okupljanjima reprezentacija igraju tri, uz dvije u rujnu.

U rujnu će se tako standardno igrati dva kola Lige nacija, u datumima od 3. do 5. i od 6. do 8. rujna. Listopad potom donosi tri utakmice. U prvima, 8 listopada igrat će se polufinala baraža za Europsko prvenstvo, uz dva termina lige nacija, 10. i 11., odnosno 13. i 14. listopada.

One reprezentacije, poput Hrvatske, koje ne igraju u doigravanju za Euro, moći će u terminu 7. i 8. listopada igrati prijateljske utakmice. Treći, prozor u studenom, igrat će se 14. i 15. te 17. i 18. studenog, što se tiče Lige nacija. Za 11. ili 12. studenog planirano je finale doigravanja za Euro pa će Hrvatska i tada moći odigrati prijateljsku utakmicu prije dva dvoboja u Ligi nacija, ako to želi.

TERMINI HRVATSKE U LIGI NACIJA

1. kolo: Portugal - Hrvatska (5. rujna)
2. kolo: Francuska - Hrvatska (9. rujna)
3. kolo: Hrvatska - Švedska (9. listopada)
4. kolo: Hrvatska - Francuska (12. listopada)
5. kolo: Švedska - Hrvatska (12. studenog)
6. kolo: Hrvatska - Portugal (15. studenog)

Linker
27. travanj 2024 01:27