Martin Baturina

 RONALD GORSIC Cropix
DOPIS S MAKSIMIRA

Zvijezda Dinama zbog potresa mozga otpala za novu utakmicu hrvatske reprezentacije

Martin je dobio preporuku da tjedan dana provede u zamračenoj prostoriji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. rujan 2023. 21:22

Mlada hrvatska reprezentacija du četvrtak u Koprivnici (18.30 sati) igra prijateljsku utakmicu sa Slaven Belupom, kao pripremu za kvalifikacijski ogled za Euro, s Farskim otocima 12. rujna. Nakon što je ostao bez dva dinamovca Lukasa Kačevende i Luke Stojkovića koju su završili na operaciji, izbornik Dragan Skočić morat će na startu kvalifikacijskog ciklusa ostati bez još jednog.

- Dobili smo dopis da Martin Baturina ima potres mozga - kazao nam je izbornik Dragan Skočić.

Provjerili smo u Dinamu kakvo je stanje s mladom zvijezdom, kažu nam da je Martin dobio preporuku da tjedan dana provede u zamračenoj prostoriji, da se radi o lakšem potresu mozga, ali prevencija bilo kakvih mogućih neugoda je potrebna. Martinu se vrtjelo u glavi nakon utakmice u Opus Areni, nakon pretraga je dijagnosticiran lakši potres mozga.

image

Martin Baturina

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

- Vidite, imao razno-raznih situacija, a klasični je problem s obranom. Nema igrača u tom dijelu koji za svoje momčadi igraju u udarnim sastavima. Imamo dosta napadača, a s obranom stvarno muku mučimo. Naša U-21 reprezentacija je sama po sebi specifična. Kad mladi igrači odu u neke momčadi na raznim adresama, katkad je to veliki zalogaj, trebaju se adaptirati. Tako da smo stalno u nekom raskoraku. Na te okolnosti se ne može utjecati. Radimo sve da izvučemo najbolje iz postojećeg kadra.

Imao je Skočić s obranom problema i na Europskom prvenstvu i to je jedan od razloga zašto se mladi Hrvati na tom natjecanju nisu proslavili.

- Sve će to i sada utjecati na fizionomiju momčadi. No, bez obzira na probleme, imamo kvalitetne dečke u rosteru i pokušat ćemo se prilagoditi.

Zanimljivo, Skočić je iz Dinama pozvao Maura Perkovića, obrambenog igrača koji ove sezone nije odigrao niti sekunde, Igor Bišćan ga se odrekao. Možda će ga Sergej Jakirović rehabilitirati, ali stoji činjenica da je pozvan u reprezentaciju, a da uopće nije igrao, što je naravno neobično.

- Ha, a tko je iz obrane tako puno igrao? Mislim da je Mauro Perković dobar igrač. A druga je stvar što nije igrao. Tako je bilo i na Euru. Imali smo igrača koji su igrali 11 minuta, pa 15, ali generalno nisu imali velike minutaže. Zato ne volim te manipulacije tko je igrao koliko minuta. Imamo stalni problem u Hrvatskoj, kad mladi igrači prerano odu van, pa nisu spremni za te lige. Ali sad imamo probleme i u Hrvatskoj. Imamo sve manje mladih igrača koji igraju. Ovoga trenutka nitko nije siguran igrač za prvih jedanaest osim Nike Sigura kojeg smo dodali na zadnjem okupljanju. No svjestan sam toga da generalno ljude uopće svi ovi naši problemi ne trebaju zanimati, najvažnije jest je li Hrvatska pobijedila ili nije, kakav je konačni rezultat. Rezultat je uvijek mjerilo svega.

Kad je obrana u pitanju, mi bismo još mogli dodati da Moris Valinčić igra redovito u Istri 1961, te Maro Katinić u slovenskom Bravu. Danas protiv Slaven Belupa će Skočić isprobati snage za okršaj s Faranima.

- Probat ćemo neke ideje, pa ćemo vidjeti kako će sve to ispasti - zaključio je Dragan Skočić.

Linker
01. svibanj 2024 19:49