Foto: T. Juranović
KAO U NEW YORKU

ZVIJEZDE HRVATSKE SAMO SU KAPALE U STROGI CENTAR ZAGREBA Mateo Kovačić provukao se sa šiltericom na glavi, novi dinamovac po prvi put stao pred kamere

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 02. rujan 2019. 17:37

Nedoživljeno, zapravo. Kao na petoj aveniji u New Yorku, izgubljeni u masi "pedestriana", šetača, lanjski finalisti Mundijala "kapali" su u hotel Capital, smješten u strogom centru Zagrebu, na uglu Jurišićeve i Palmotićeve, na rubu pješačke zone, gdje nam parkinga, niti garaže, hotel u koji se jedino može ući pješke, s ceste.

Mateo Kovačić došetao je iz smjera Trga sa šiltericom na glavi i ruksakom na leđima, poput školarca, nitko ga nije prepoznao, no usmeni test ostavio je za učitelja Dalića, novinarima nije želio "šaptati". No zato jest Mislav Oršić, debitant, koji je gurao kofer pun snova...

- Spavao sam kao beba, ali jest, ovo je ostvarenje snova. Nebitno zaigram ili ne, upoznati veličine, jer dosad znam jedino Brozovića i Kovačića, s kojima sam igrao u mladoj reprezentaciji... Uh... - kazao je dinamovac, otkrivši:

- Pričao sam s Petkovićem, kazao mi je da nije bilo inicijacije, tako da nisam vježbao glasnice, a možda i bolje da nisam, ali... ako moramo, rado bih zapjevao s Brunom, to možda i OK ispadne - nasmijao se, dodavši da je već jagma za dresovima u njegovu Španskom velika.

- I nema problema, ali ako debitiram, taj dres ide na posebno mjesto. Ambicije? Ne moram biti dugo ovdje da znam kako Hrvatska uvijek ide na pobjedu, protiv svakoga i svugdje, tako da je to osnovni plan, iako neće biti lako, jer Slovaci su, za početak, ozbiljna reprezentacija, kojoj moramo pristupiti krajnje seriozno, no nema sumnje da će izbornik složiti sve kako treba - poručio je Oršić.

I ušao u svoj novi, "vatreni" dom. Nakon njega, uz pozdrav, stigli su i Lovren, koji je time odao da od eventualnog transfera ništa, pa Brekalo, Jedvaj, Vlašić, Petković...

Jedini koji je još stao bio je Borna Barišić, kojeg je stalni zaštitar reprezentacije preko ceste, pod krinkom, valjda, glasnogovornika, pokušao driblingom i dugom loptom pronaći u hotelu.

- Hej, nema izjava! - pričao je čovjek u crnom, ali je Barišić poslušao ipak pravog šefa PR-a, Tomislava Packa, koji je izvjestiteljima poručio: "Službenih izjava nema, ali ako vam netko stane..." A Barišić je, eto, stao.

- Imam malu uspomenu na 'old firm' na arkadi - smijao se lijevi bek Rangersa, nakon nedjeljnog derbija sa Celticom. - Ali, riješeno je to gelom, nije bilo potrebe za šivanjem.

Nego, kako ćemo "zašiti" Slovake.

- Onako, kako nam izbornik kaže: ne sumnjamo u njegov odabir. Sigurno smo spremni i stručni će stožer odati sve njihove tajne. Radi se o ozbiljnim testovima, ali cilj je jasan: želimo akciju zaključiti sa šest bodova. Znam da nas nema, da opet ima ozlijeđenih, da nismo kompletni, no bez njih moramo. I hoćemo...

Linker
02. svibanj 2024 02:29