Ronald Gorsic / CROPIX
NIJE LAKA ODLUKA

REZULTATI VELIKE ANKETE SN-A: STIGAO ODGOVOR NA NAJTEŽE PITANJE UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA Evo kojeg Vatrenog ste izbacili iz sastava uoči puta u Rusiju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. lipanj 2018. 10:31

U velikoj anketi online izdanja SN, posjetiteljima je postavljeno sljedeće pitanje:

“Izbornik Dalić odlučio je koga će odvesti na pripreme za Rusiju, ali jedan od stopera je višak. Tko bi po vama od ove šestorice trebao otpasti?”

Do jučer poslijepodne u anketi je sudjelovalo više od 6.100 ljudi, a prema mišljenju anketiranih Zlatko Dalić bi kao prekobrojnog trebao označiti stopera Club Bruggea Mateja Mitrovića, koji je u anketi dobio 42% negativnih glasova.

Rijeka, 061017.
Rujevica.
Kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo 2018. izmedju reprezentacija Hrvatske i Finske.
Na fotografiji: Matej Mitrovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Slijedi Duje Ćaleta-Car iz Club Bruggea sa 24%, Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen) i Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) dobili su po 14% glasova, Dejan Lovren (Liverpool) 4%, a Domagoj Vida (Bešiktaš) 2%.

Šanse petorice stopera za odlazak na SP

VEDRAN ĆORLUKA 100%

Igrao na tri europska i jednom svjetskom prvenstvu, godinama vođa obrane i lider svlačionice, zbog ranije rupture mišića postoji oprez da mu se ne ponovi, no ne dogodilo li se što loše, nije upitan za SP i status u reprezentaciji.

DEJAN LOVREN 100%

Finalist Lige prvaka, koji je tijekom sezona u Liverpoolu podigao rejting u europskom nogometu i reprezentaciji, dolazi nakon poraza u Kijevu, vjerojatno i ponešto umoran, ali on je trenutačno najskuplji hrvatski obrambeni igrač.

DOMAGOJ VIDA 100%

Radi se o standardnom članu prve postave, od svih stopera on je najviše igrao u kvalifikacijama, ali u Bešiktašu nema status kao ranije u Dynamu iz Kijeva, pa je pitanje hoće li sačuvati to mjesto ili se naći na klupi.

MATEJ MITROVIĆ 50%

Otišao je iz Bešiktaša u Club Brugge da bi više igrao i bio reprezentativac, no pratile su ga ozljede. Imao je ulogu u kvalifikacijama, no kako u klupskoj karijeri nije napravio osobito napredak, nije siguran da će vidjeti Rusiju.

DUJE ĆALETA-CAR 50%

Čačić ga je poslao kući prije dvije godine, zajedno s Halilovićem i Antolić. Jedini je on, od njih, nastavio igrački rasti, došao do polufinala Europske lige, zanimanje za njega pokazuju veliki europski klubovi. Je li to dovoljno da vidi Rusiju?

Linker
01. svibanj 2024 19:50