KOMEN U KUPOVINI

Rijeka će ove sezone plesati u ritmu mariačija. Na Kantridu dolaze pojačanja iz Meksika!

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 08. srpanj 2011. 20:59

Mark Wahlberg i ostala glumačka ekipa napravili su “dobar posao u Italiji”, a vodećim ljudima riječkog prvoligaša to je za rukom pošlo u Meksiku. Barem tako smatra predsjednik Bijelih Robert Komen, koji se u srijedu navečer vratio na Kvarner iz Guadalajare, gdje je potpisan sporazum o suradnji između Rijeke i tamošnjeg prvoligaša Atlasa. To je, zapravo, bio razlog zbog kojeg se Komen, zajedno sa stručnim suradnikom Nikicom Didom Milenkovićem (iz Meksika se vraća u subotu), odlučio na put “preko bare”.

- Sve ono što smo htjeli napraviti u kontekstu povezivanja Rijeke s klubom iz Južne ili Srednje Amerike, to smo u cijelosti i ostvarili. A to je direktan kontakt na relaciji klub-klub s posve neposrednom i krajnje otvorenom komunikacijom obaju predsjedništava - kazao je Komen, koji je jučer bio pun pozitivnih dojmova: - Za nas je organiziran poseban prijem na kojem su se okupili apsolutno svi vodeći ljudi Atlasa, od predsjednika, dopredsjednika, sportskog direktora, prvog trenera i desetak članova Izvršnog odbora.

Klubovi su dogovorili suradnju te posudbu 21-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Carlosa Guttiereza i godinu dana mlađeg napadača Luisa Delgadilla, koji bi u Hrvatsku trebali sletjeti u utorak navečer. Kantrida će ove sezone “plesati u ritmu mariacha”, i to sve za “poco dinero”, ili sredstva prihvatljiva riječkom prvoligašu, koja neće odskakati od prosjeka.

- U ovom slučaju govorimo o udjelima. Odštete nema, dogovorili smo plaću, sve je u ranije zadanim financijskim okvirima - objasnio je Komen.

Ukoliko posudba bude rezultirala transferom igrača u treći klub, Rijeka ima pravo na postotak. Za prvog čovjeka Kantride sumnje nema, Guttierez i Delgadillo odmah mogu uskočiti u prvih jedanaest...

- Takva je procjena i ja apsolutno vjerujem Didi Milenkoviću koji je radio skauting. Ne dovodimo ih da popune broj, već da podignu kvalitetu. Po meni, jedino što ih u ovom trenutku može poremetiti jest vremenska razlika. Predsjednik Atlasa, Carlos Martin del Campo, u kontekstu posudbe spomenuo je i igrača koji je među trinaest najboljih, ali vidjet ćemo. O tome još razmišljamo. Riječ je o napadaču, koji pomalo podsjeća na Teveza.

Linker
03. svibanj 2024 03:14