Getty Images
LIGA PRVAKA JE VELIKA PRILIKA

RIJEKA EKSPRESNO PRONAŠLA ZAMJENU ZA RISTOVSKOG Hrvatski prvak nema vremena za čekanje: Na Rujevicu se uoči povijesnog okršaja vraća bivši dinamovac?!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 07. kolovoz 2017. 21:26

Ispada da bi čak tri godine nakon što je došao u Rijeku Marko Vešović napokon mogao zaigrati na poziciji na koju je primarno i doveden još na Kantridu. Odlaskom Stefana Ristovskog ostalo je upražnjeno mjesto na desnom boku, a Marko Vešović trenutno je jedini igrač u Kekovu kadru kojem ta pozicija nije neprirodna.

Tijekom prošle sezone ustalio se na desnom krilu, u jačim utakmicama (Dinamo, RB Salzburg) zatvarao je lijevi bok, a sada ga, po svemu sudeći, čeka desni. Doduše, Rijeka ima još jednog desnog braniča u momčadi, riječ je o Ivanu Martiću, ali iako ga je predsjednik Damir Mišković promovirao u prvu zamjenu za Ristovskog, teško je očekivati da će Kek važnu ulogu u momčadi odmah dati igraču koji posljednjih tjedana pokušava riješiti svoj status zbog nezadovoljstva minutažom.

Rijeka, 020817.
Stadion Rujevica. 
UEFA Liga Prvaka, 3. pretkolo, uzvratna utakmica NK Rijeke i FC Salzburga. 
Na fotografiji: Filip Bradaric, Stefan Ristovski.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zbog toga je i sasvim izvjesno da se na Rujevici moraju okrenuti tržištu. Odgovorni u riječkom prvoligašu nebrojeno su puta istaknuli da će imati spremne zamjene kada i ako netko ode; budući da je transfer Ristovskog već neko vrijeme aktualan, ne treba dvojiti da je popis potencijalnih imena za tu poziciju već dobro pročešljan (zbog Europe bi dobro došao još poneki igrač).

Rijeka, 120415.
Stadion Kantrida. 
Utakmica 1. HNL izmedju HNK Rijeka i NK Zagreb. 
Na fotografiji: Ivan Tomecak i Josip Jurendic.
Foto: Sandro Rubinic / CROPIX
Foto: Sandro Rubinic / CROPIX

I nije nikakva tajna da na njemu prilično visoko kotira Ivan Tomečak, igrač čijim je odlaskom Ristovski iskočio u prvi plan. Tomečak, inače bivši dinamovac, se vratio u Hrvatsku i u fazi je rješavanja svog statusa u Al Nassru, interes za njegovim uslugama nedvojbeno postoji, kao što je nedvojbeno da bi i Tomečaku Rijeka bila zanimljiva opcija ako mu se ne otvori neki angažman negdje u Europi.

Linker
01. svibanj 2024 21:39