Rijeka, 030410.Stadion Kantrida.Nogometna utakmica 23. kola T-Com prve HNL izmedju Rijeke i Dinama.Na slici: Nenad Gracan trener Rijeke drugo poluvrijeme gledao je utakmicu iz gledalista jer mu je sudac dodijelio crveni karton.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX
PROBLEMI UOČI DERBIJA

Rijeka ogorčena suđenjem: 'Isključenje Štroka? Pa on ne može ni komarca ozlijediti!'

Rijeka ne negira da je u Vinkovcima bila loša, ali i kipi od bijesa zbog sudačkih pogrešaka u Cibalijinu korist. 'Ubio nas je sudački kriterij', rekao je trener Gračan
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2010. 21:16

Nakon šest kola s pet pobjeda i jednim remijem došao je poraz. I to kakav. Rijeka je u Vinkovcima teško stradala (1:4), primila je više golova nego u svih šest prethodnih utakmica. Sreća u nesreći je remi Dinama i Hajduka na Poljudu pa je Rijeka unatoč teškom porazu kod Cibalije ostala na vrhu HNL-a.

Za šest dana na Kantridi se igra veliki jadranski derbi, borba Rijeke i Hajduka za prvo mjesto. Bijele veseli što Hajduk čekaju kao prvoplasirani i što Hajduk prije dolaska na Kantridu mora u Atenu, ali ih i silno žalosti što u derbiju na travnjaku neće biti glavnog kreatora Rijekine igre, Hrvoja Štroka. Plemeniti igrač, koji valjda u cijeloj karijeri nije napravio niti jedan oštriji star (a pretrpio ih je mali milijun), u Vinkovcima je isključen u 52. minuti zbog navodnog lakta u Radotićevo lice. U 77. minuti Kreilachov udarac glavom Mazalović je na crti Cibalijinog gola zaustavio rukom. U to su svi Riječani 100% uvjereni. Pa utoliko ogorčeniji jer se Mazalovićev rukomet dogodio kod 2:1 za domaće. Da je sudac sudio ono što je trebao (crveni karton Mazaloviću i 11-erac za Rijeku), Bijeli 10-ak minuta prije kraja ne bi gubili i imali igrača manje nego uživali i rezultatsku i brojčanu ravnotežu. Rijeka ne negira da je u Vinkovcima bila loša, ali i kipi od bijesa zbog sudačkih pogrešaka u Cibalijinu korist. Pa će se iz Portića 3 na nadležnu adresu odaslati zahtjev za izuzećem zagrebačkog arbitra Marina Mlinara s Rijekinih utakmica.

- Ubio nas je neujednačen kriterij. Štrok? Pa on ne može ozlijediti ni komarca... A to je bio ključni detalj. Nadalje, pitanje je kako bi se ova priča završila da je Mlinar kod 2:1 dosudio kazneni udarac za nas i isključio Mazalovića koji je sam priznao da je rukom spriječio siguran pogodak. Prethodno, u 1. poluvremenu, Tomić je umjesto žutog trebao dobiti crveni karton zbog prekršaja na Rodiću koji je imao otvoren put prema golu - rekao je trener Rijeke Nenad Gračan.

Linker
03. svibanj 2024 21:01