Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
USKORO ZAPOČINJE NOVU AVANTURU

RIJEKA OSTAJE BEZ KAPETANA Na Rujevici potvrdili pregovore s tajanstvenim 'udvaračem', njegov transfer je na korak od realizacije

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 14. siječanj 2018. 17:23

Mate Maleš odlazi u Kinu! Doduše, ovog 28-godišnjeg veznjaka i dalje možemo titulirati kapetanom Rijeke budući da je još uvijek na Rujevici i jučer je odradio oba treninga sa suigračima, ali uskoro bi mogao spakirati kofere i odletjeti na Daleki istok.

Ime kluba se još uvijek drži u tajnosti, sportski direktor Srećko Juričić istaknuo je da je cijeli posao u fazi pregovora (Rijeka bi na račun odštete trebala inkasirati 400-tinjak tisuća eura), dok neslužbeni izvori govore da bi Maleš u iduća tri dana mogao sjesti na avion i barem za sada zaključiti svoju riječku priču. Prije dvije godine jednako je blizu bio i odlaska u Legiju pa se sve izjalovilo, zbog toga ni sada ne želi trčati pred rudo, pa iako ga neki u šali već zovu Chen, Maleš se u prolazu samo nasmije.

Rijeka, 181117.
Stadion Rujevica. Utakmica NK Rijeka - Inter-Zapresic, 16. kolo, Hrvatski telekom Prva HNL. Na fotografiji: Mate Males.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

Tako će i biti dok ne stavi svoj potpis na ugovor s kineskim prvoligašem i nakon pet riječkih godina krene u novu avanturu. Da nije bilo ozljede koja ga je prije gotovo četiri godine zakočila kada je igrao najbolji nogomet karijere vjerojatno bi već odavno bio negdje u inozemstvu, ali i ovako je dočekao priliku za potpisati unosni ugovor. Pritom je uz Andreja Prskala i Mateja Mitrovića postao najtrofejniji igrač Rijeke, kapetan momčadi koja je prekinula Dinamovu dominaciju, svakako i uzor mnogima zbog silnih nedaća kroz koje je prošao zbog brojnih ozljeda.

Upravo zbog toga Maleš je zaslužio da se u svojoj karijeri okuša u ligi u kojoj igraju nogometna imena poput Oscara, Hulka, Witsela, Pata, Lavezzija, Guarina, Ramiresa ili Obi Mikela, u kojoj su treneri Capello, Cannavaro, Paulo Sousa, Pellegrini, Paulo Bento ili Gregorio Manzano, ali i u kojoj Hrvatska ima svoje adute.

Nikica Jelavić i Goran Milović igračka su imena, Dragan Talajić i njegovi pomoćnici Elvis Scoria i Tihomir Pereković u trenerskim su vodama, Maleš bi sada mogao povećati tu koloniju...

Linker
20. travanj 2024 13:37