Damir Krajač/CROPIX
U ODLIČNOJ FORMI

Rijeka prodaje Leona Benka, Juričić poručio: 'Vidjet ćemo tko i koliko nudi'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 24. kolovoz 2013. 18:10

U ukupno deset utakmica ove sezone (šest prvenstvenih, četiri u EL-u) Leon Benko je zabio deset golova. Nakon sjajne prošle sezone u ovoj, višestruko zahtjevnijoj, čovjek ima prosjek - gol po utakmici! Iz kluba su odavno istaknuli kako prodaja Leona Benka nije nemoguća. Prijelazni rok još traje, a sada je još i asistirao i zabio Stuttgartu. Što bi vrlo lako mogli biti gol i asistencija koji će Benka - prodati. Ne, službeno se još ništa ne pušta u javnost i nije 100% sigurno da će se transfer doista dogoditi no majstor čije ime skandira puna Kantrida sa svakim je novim golom ipak sve bliže odlasku. Čista logika nogometnog tržišta.

- Nismo zaprimili službenu i konkretnu ponudu, ali zaista ne bi bilo nimalo čudno da se to dogodi u bilo kojem trenutku. A onda ćemo vidjeti tko nudi i koliko nudi - komentirao je jučer sportski direktor Juričić.

Pitanje je samo, koliko Benko vrijedi? Ne u eurima jer koliko god Rijeka možda zaradila (milijun eura bi za 29-godišnjeg golgeterčinu bila neka “normalna” cijena) ono što Leon znači za ovu momčad teško da se čak i u ovom “business-nogometu” može eurima izraziti. A još je teže (ili - nemoguće!) da mu Kantrida nađe jednako vrijednu zamjenu (opet - ne govorimo o novcu).

Linker
02. svibanj 2024 10:05