Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
NOVA KARIJERA NA OTOKU

RIJEKA PRODALA JEDNOG OD NAJBOLJIH IGRAČA, ČEKA SE POTVRDA VELIKOG TRANSFERA Englezi pristali platiti odštetu za novog hrvatskog reprezentativca

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 17. srpanj 2019. 18:59

Simon Sluga napustio je Rijeku te zrakoplovom otputovao na Otok, točnije u grad Luton, udaljen oko 50 kilometara od Londona. Iz riječkog prvoligaša su danas popodne službeno potvrdili informaciju da bi 26-godišnji vratar u Engleskoj trebao odraditi liječnički pregled organiziran od strane Luton Towna, klubom s kojim Rujevica još uvijek pregovara oko modaliteta kupoprodaje.

Dakle, iako transfer nije sto posto finaliziran, čim se 26-godišnji vratar oprostio sa suigračima te 'uhvatio' avion, jasno je da se radi o detaljima (moguće model isplate, odnosno jednokratno ili u nekoliko rata) koji će izgledno biti usuglašeni.

Naravno, standardna poslovna praksa Bijelih je da se u javnost ne izlazi s iznosima transfera, no neslužbene informacije govore kako se radi o fiksnih milijun i pol eura odštete koja aktivacijom određenih bonusa može u budućnosti dosegnuti dva milijuna eura, a k tome Rijeci navodno pripada 20 posto od eventualno budućeg Sluginog transfera. Što se tiče plaće samog igrača, govori se o iznosu od 300 tisuća eura na godišnjoj bazi, odnosno o 5,5 tisuća eura tjedno što je otprilike stotinjak tisuća eura više nego što je (pr)imao na Rujevici.

Soccer Football - Europa League - AC Milan vs Rijeka - San Siro, Milan, Italy - September 28, 2017   Rijeka's Simon Sluga   REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS/Stefano Rellandini

Ukoliko se transfer završi u narednim danima, Sluga će postati rekordna kupovina Šeširdžija te nadmašiti danskog napadača Larsa Elstrupa za kojeg je novi engleski drugoligaš pred 30 godina platio – milijun eura. Shodno tome, hrvatski vratar definitivno će startati sezonu kao prva opcija ispred mreže novog engleskog drugoligaša, a sve ostalo je na njemu.

Iz Championshipa se u Premiership ode dok si rekao 'keks', tim više što o Sluginim interesima odnedavno većinski brine tvrtka registrirana na londonskoj adresi.

Sluga je pred mjesec i pol ispunio još jedan od svojih snova, nastupio je za Hrvatsku u prijateljskom susretu protiv Tunisa i branio je veoma dobro.

Linker
12. svibanj 2024 23:29