CROPIX
VAŽAN TRANSFER

RIJEKA RIJEŠILA VELIKI PROBLEM U JAKO ZANIMLJIVOJ RAZMJENI Na Rujevicu stiže talentirani Mamić, a u suprotnom smjeru idu čak dva igrača!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. lipanj 2018. 17:49

Petar Mamić novi je igrač Rijeke! Priča o interesu za sad već bivšeg lijevog braniča Intera brzo je prerasla u definirani transfer kojim je ovaj 22-godišnjak potpisao četverogodišnji ugovor s Bijelima koji su pojačali konkurenciju na lijevome boku i njegovim dovođenjem zatvorili taj dio rostera.

Detalji o Mamićevom transferu na Rujevicu ostali su u domeni poslovne tajne, ali u sklopu ovog posla put Zaprešića će otići Nigerijci Goodness Ajayi i Solomon Theophilus.

Iako se spominjalo da će se Mamić ovog ljeta vratiti u Dinamo u kojem je i nogometno odrastao, na kraju je završio u Rijeci s kojom se također često povezivao. Može li onda postati još jedna kriva procjena Modrih koji su se okrenuli drugim rješenjima (Barišić, Leovac) a dobra Bijelih pokazat će vrijeme, ali Mamić je došao u sredinu u kojoj mu prilagodba zbog mnogih poznatih lica sigurno neće biti problem.

Petar Mamić
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Petar Mamić

- Pun sam pozitivnih dojmova, puno dečki koji su došli iz Zagreba u Rijeku su napredovali i nadam se da ćemo nastaviti tradiciju i da ću obradovati navijače Rijeke svojim igrama - izjavio je za klupske stranice Mamić koji će se s Leonardom Zutom boriti za mjesto na lijevom boku.

Mamić je dodatno zaoštrio konkurenciju u obrani u kojoj, trenutno, najviše razloga za zabrinutost daje ozljeda braniča Darka Velkovskog koji ima rupturu mišića zadnje lože i koji bi prema prvim procjenama mogao izbivati 20-ak dana.

Jučerašnji dan na Rujevici je iz još jednog razloga bio važan, točno 916 dana nakon što je odigrao posljednju utakmicu za Rijeku (13.12.2015.) Anasu Sharbiniju istekao je ugovor. Nastavak profesionalne karijere, kako se čini, u ovom ga trenutku ne zanima i sve se glasnije spominje da će njegova iduća sredina biti četvrtogliaš Grobničan u čijem su dresu igrali ili igraju znana HNL imena poput Ahmada Sharbinija, Kristijana Čavala i Siniše Linića. (msu)

Jama kup u čast Matiji Caparu

Već tradicionalni malonogometni turnir Jama kup 2018. što se održava na Čavlima, ove će godine imati humanitarnu notu budući da će se igrati u čast tragično stradalog Matije Capara i s ciljem da se prodajom dresova hrvatskih prvoligaša prikupi novac za pomoć obitelji jednog od najvećih hrvatskih malonogometaša. Organizatori poručuju da se svi koji su zainteresirani za donaciju dresova koji će biti stavljeni na aukciju mogu javiti na telefon 091-5758969.

Linker
03. svibanj 2024 15:07