Vinkovci, 110910.Nogometna utakmica 7. kola prve HNL izmedju Cibalie i Rijeke.Na fotografiji: Tomislav Mazalovic (plavi 28) i Kristijan Caval (3).Foto: Damir Glibusic / CROPIX
 Damir Glibusic / CROPIX
PRVA HNL

Rijeka stradala u Vinkovcima, Inter iznenadio u Puli, Slaven dobio Varaždince

Rijeka je u Vinkovce doputovala u statusu lidera i jedine neporažene momčadi, a Vinkovčani su ih dočekali u zenitu svoje stvaralačke krize! Ali, s izraženom željom za rehabilitacijom zbog nedavnog poraza od Splita, prvog domaćeg nakon godinu i pol dana.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. rujan 2010. 21:42

CIBALIA - RIJEKA 4-1

Počelo je bez kalkulacija, Đalovićevom nepreciznom prijetnjom već u 51. sekundi, te Čuljkovom bombom (3. minuta) sa 30-ak metara koju je Lisjak (iš)čupao ispod grede. Otvoreno nadigravanje nastavljeno je riječkim vodstvom u 9. minuti...

Đalovića su se u Vinkovcima najviše pribojavali. S pravom; crnogorski reprezentativac prihvatio je loptu u Cibalijinom kaznenom prostoru i iz teške pozicije, iskosa s desne strane, čini se uz pomoć “mekanog” Tomićevog bloka, matirao vratara Matkovića. Mršićeva momčad na rezultatski minus odgovorila je uraganski. I u razdoblju od samo četiri minute okrenula semafor u svoju korist. Izjednačenje je stiglo u 17. minuti. Udarac iz kuta izveo je Bartolović loptu kratko dodavši Čuljku čiji centaršut Parmaković spušta do Kresingera koji s 10-ak metara odmjerenim prizemnim udarcem smješta loptu u lijevi Lisjakov kut. Jednostavna i nadasve učinkovita akcija!

Četiri minute kasnije Nebesko-plavi se opet ljube... Radotić je probio desni bok i Čavala, a njegov odličan centaršut sa samo 5-6 metara Baraban je, iako mu je “na leđima” bio Čagalj, smjestio iza Lisjakovih leđa za rezultatski preokret. Nakon vodstva domaći su se potpuno razgoropadili i malo je nedostajalo da Rijeka do odmora ne pretrpi još veću štetu. Mazalovićev udarac u 25. minuti Lisjak je krajnjim naporom izvukao iz kuta, a Bartolović nije uspio materijalizirati niti jedan od dva zicera koja mu je odličnim centaršutevima servirao iznimno raspoloženi Čuljak.

Cibalia je tražila treći pogodak kojim bi kupila mir i rezultatsku komociju, a Riječanima je posao otežao Štrok koji je u 52. minuti dobio crveni karton zbog toga što je laktom udario Radotića u glavu. Sudac Mlinar bez razmišljanja isukao je karton crvene boje i Štroka poslao pod tuševe. Rijeka je potom zaplesala na rubu nokauta, ali Cibalia nikako nije uspijevala do trećeg pogotka do kojeg je uvijek nedostajalo tako malo; Bartolovićev udarac (61. min) Landeka je izbio iz praznog gola, Grgićev slobodnjak (65. min) Lisjak je atraktivno izbacio u korner, a Barabanov udarac (67. min) “poljubio” je gredu... I kad sve to nije ušlo, u Lisjakovu mrežu ušao je “krumpir”!

0:1 R. Đalovic (9');1:1 D. Kresinger (17'); 2:1 I. Baraban (21'); 3:1 T. Radotić (80'); 4:1 M. Bartolović (85')

SLAVEN BELUPO - VARAŽDIN 1-0

Veliku priliku domaći su imali u 19. minuti, kad je Bagarić poslužio Poljaka, a ovaj tukao iz voleja s ruba kaznenog prostora. Međutim, Krklec se nije dao iznenaditi, obranio je pokušaj Slavenovog veznjaka, a zatim izbio loptu ispred Vojnovića. Bilježimo potom dva pokušaja Tepurića glavom, u oba navrata mladi napadač nije bio precizan. Gosti opet pokušavaju iz daljine, snažno je odapeo kapetan Brezovec sa 20-ak metara, a Rodić je bio siguran i obranio.

Aktivni Delić bio je u prigodi u 29. minuti, tukao je iskosa s lijeve strane, ali ravno u dobro postavljenog vratara Varaždina koji je uhvatio loptu. U završnici prvog dijela Farmaceuti su goste stisnuli u njihov kazneni prostor, a najbolju priliku nije realizirao Gregurina. U 40. minuti snažno je tukao sa 20 metara, ali je pogodio gredu, od koje se lopta odbila izvan terena.

U 50. minuti iz kuta je ubacio Bagarić, obrana Varaždina nakratko je otklonila opasnost, a onda je loptu prihvatio domaći kapetan Kokalović, koji je probio desni bok i uputio povratnu loptu u središte kaznenog prostora. Aljoša Vojnović to nije mogao promašiti, snažnim udarcem po sredini vrata matirao je Krkleca za vodstvo domaćih.

U posljednjih 20 minuta Varaždinci su iskazali više ofenzivnih ambicija, no domaća se obrana nije dala iznenaditi. Petković je u 76. minuti zatvorio utakmicu uvođenjem Rogulja umjesto junaka Vojnovića, a u 77. minuti A. Vuk je imao zicer za izjednačenje, tukao je s pet metara, no Rodić je sjajnom reakcijom spasio mrežu i bodove. Slaven je nakon tri uzastopna poraza upisao pobjedu i skinuo veliki teret s leđa, dok su Varaždinci ipak trebali pokazati više za pozitivan ishod u susjedskom derbiju.

1:0 A. Vojnović (50')

ISTRA - INTER 0-1

Spretno i sretno nogometaši Intera osvojili su tri velika boda u Puli, protiv direktnog konkurenta za ostanak u Ligi. Koliko su gosti bili sretni toliko su Puljani bili nesretni i nespretni u 90 minuta terenske inicijative, ali bez realizacije. Gosti su jedini udarac na gol uputili iz jedanaesterca koji je sudac dosudio u 14. minuti nakon dvojbenog starta Sušića nad Bosecom.

Sve ostalo događalo se na polovici gostiju, koji su igrali vrlo borbeno i čvrsto, ali su bili poprilično inertni prema napred. Sve to, dakako, nije pomoglo domaćinu koji je imao nekoliko prilika ali nije realizirao čak niti jedanaesterac u 80. minuti. Alimi je mlako pucao, a Santini dobro reagirao za udarac s bijele točke kojeg je sudac dosudio 10 minuta prije kraja, zbog igranja rukom Balića.

Puljani, eto, nisu imali sreće od prvog trenutka, jer su utakmicu nakon pauze dočekali protiv direktnog konkurenta bez pet prvotimaca. Bio je to pretežak teret za Jarnijevu momčad, što se najviše osjetilo u sporoj i ne inventivnoj igri, bez tečnog protoka lopte, a što je najviše pogodovalo gostima koji su se branili.

0:1 A. Palić (15')

Linker
04. svibanj 2024 06:56