Feđa Klarić / Cropix
NASLIJEDIO MIŠU

Robert Jarni preuzeo Istru 1961: 'Ne bojim se velikih izazova!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. kolovoz 2010. 15:24

Robert Jarni naslijedio je Antu Mišu na klupi Istre 1961. Nakon što je Miše dobio otkaz poslije dva poraza na startu prvenstva (1:6 u Splitu protiv Hajduka, i domaćih 0:2 sa Zagrebom) još jedan bivši trener Hajduka preuzeo je kormilo pulskog prvoligaša.

Jarni je s klubom s Verude postigao dogovor do kraja sezone, a jučer je i službeno predstavljen. Pred Jarnijem je da u sezoni kada će čak pet momčadi napustiti elitno društvo Istrane pokuša zadržati u Prvoj ligi.

- Očekuje nas težak posao. Ovo je veliki izazov, ali ja se izazova ne bojim - poručio je bivši hrvatski reprezentativac Jarni koji je na klupi Hajduka kao njegov dotadašnji pomoćnik u proljeće 2008. godine naslijedio Sergija Krešića.

U igri za mjesto trenera Puljana bio je i bivši trener Šibenika Branko Karačić, ali je na koncu Jarni, između ostalih klubova bivši igrač Hajduka, Juventusa i madridskog Reala, preuzeo od bivšeg suigrača trenersku palicu.

- Početak sezone bio je neugodan, ali sve to moramo što prije zaboraviti i krenuti dalje. Sada nam slijede dvije gostujuće utakmice protiv direktnih rivala Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca i moramo biti maksimalno fokusirani na njih. Vjerujem da možemo izboriti ostanak - poručio je Jarni koji kako kaže većinu igrača Istre već zna.

Pored novog trenera Istra 1961 dobila je i novog čuvara mreže, iz Zagreba je stigao Josip Škorić. Međutim, prijelazni rok još traje.

- Vidjet ćemo što će biti po tom pitanju, o eventualnim pojačanjima tek trebam razgovarati s čelnicima kluba.

Linker
04. svibanj 2024 23:38