Robert Prosinečki
 Foto: CROPIX / HANZA MEDIA
'VELIKA MI JE ČAST'

ROBERT PROSINEČKI I SLUŽBENO PREDSTAVLJEN KAO NOVI IZBORNIK Žuti otkrio zašto BiH, a ne Slovenija: 'Igrači su mi čestitali, a medije ću razuvjeriti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2018. 17:27

Robert Prosinečki i službeno je u Sarajevu predstavljen kao novi izbornik nogometne reprezentacije BiH.

"Velika mi je čast što sam izabran za izbornika. U ova dva dana primio sam jako puno čestitki, a čestitalo mi je i puno igrača, no neću vam govoriti o imenima. Vrlo brzo krećemo s radom. Moram se konzultirati s izbornikom mlade reprezentacije Vinkom Marinovićem, a pričat ću i s Ibiševićem te Lulićem. Ubrzo ćemo objaviti i popis igrača jer nam trebaju vize za SAD", govorio je Prosinečki na početku press konferencije.

Popularni Žuti imao je velikog konkurenta u Amaru Osimu.

"Mediji su vodje bili naklonjeni Amaru Osimu i to mi je razumljivo, no ako ćemo mi imati rezultat onda će mediji biti naklonjeni reprezentaciji jer rezultat je taj koji može potpuno promijeniti sliku. Vjerujem da to što sam pobijedio Amara u ovom izboru neće narušiti moje odnose s Ivicom Osimom. S njim sam u jako dobrim odnosima još iz igračkih dana, kod njega sam debitirao u Jugoslaviji. On je svima nama promijenio pogled na nogomet i unio jednu posebnu filozofiju. To što sam pobijedio Amara su stvari koje se dešavaju u životu i ovom poslu. Vjerujem da će sve biti u redu."

Okupljene novinare zanimalo je zašto je Prosinečki odabrao BiH umjesto Slovenije koja ga je također željela na klupi i koja mu je nudila financijski bogatiji ugovor.

"BiH je u samom vrhu europskog nogometa i to mi je bio ključni motiv. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram kako BiH ima veću kvalitetu."

Linker
06. svibanj 2024 08:23