Robert Prosinečki
 Foto: Aziz Karimov / Pacific Pres / SIPA / CROPIX / Aziz Karimov/Pacific Pres/SIPA/
SVE SU RIJEŠILI

ROBERT PROSINEČKI ZAKLJUČIO SUKOB SA SLAVNIM REPREZENTATIVCEM NA NAJBOLJI NAČIN Jedan od najvažnijih igrača nastavlja igrati za BiH!

Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 07. rujan 2018. 19:07

Prvi popis Roberta Prosinečkog za neke natjecateljske utakmice obilježilo je nepozivanje Asmira Begovića. Vratar Bournemoutha bio je godinama standardni čuvar mreže BiH reprezentacije, ali ga hrvatski stručnjak nije uvrstio na popis, jer, prema Prosinečkom, Begović nije pokazao dovoljno entuzijazma za neke prethodne utakmice. Uzvratio je i Begović koji je Prosinečkog optužio da ne govori istinu, da ga izbornik nije ni kontaktirao, pa se činilo da će početak Lige nacije obilježiti sukob na relaciji izbornik - važan igrač.

No, ovog tjedna su Robert Prosinečki i Asmir Begović razgovarali u Sarajevu, riješili nesuglasice, pa će vratar Bournemoutha biti na raspolaganju za utakmice sa Sjevernom Irskom i Austrijom.

- Na obostrano zadovoljstvo otklonjene su sve dileme i Begović ostaje dio ove reprezentacije. Obavili su jedan konstruktivan razgovor i ako je bilo problema, to više nije slučaj - izjavio je Gordan Ciprić, trener u stručnom stožeru BiH reprezentacije.

Soccer Football - Premier League - Watford vs AFC Bournemouth - Vicarage Road, Watford, Britain - March 31, 2018   Bournemouth's Asmir Begovic arrives at the ground before the match    REUTERS/Peter Nicholls    EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Peter Nicholls / REUTERS
Asmir Begović

To je za Prosinečkog sigurno dobra vijest, pogotovo jer je ostao bez dvojice, a možda i četvorice igrača, mahom defanzivaca. Izvjesno je da neće biti Ognjena Vranješa i Ermina Bičakčića, dok je neizvjestan nastup Bojana Nastića i Eldara Ćivića.

BiH reprezentativci u subotu u Belfastu igraju protiv Sjeverne Irske, a 11. u Zenici dočekuju Austriju. Pobjednik ove skupine plasirat će se u A ligu nacija, a posljednja momčad ispada u C ligu. Važnost Lige nacija je u tome što će svi pobjednici skupina izboriti izravan plasman u play-off za Europsko prvenstvo.

Linker
04. svibanj 2024 08:09