Screenshot
KVART ZA EUROPU

RUDEŠANI SU ČUDO, SAMO JEDAN KLUB U HRVATSKOJ NISU POBIJEDILI! Pogledajte tko je sve polomio zube i dobio otkaz nakon šamara iz zagrebačkog kvarta

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 17. svibanj 2018. 13:16

Lokomotiva će ostati jedini aktualni prvoligaš kojeg Rudeš u svojoj premijernoj sezoni nije uspio pobijediti. Svi ostali su pali, a za Lokose nema žurbe. S njima će Rudešani igrati i sljedeće sezone u najvišem hrvatskom rangu nakon proljeća kojeg su odradili na vrhunskoj razini. Priča je zaključena u pretposljednjem kolu kad je u Kranjčevićevoj srušen Dinamo, novi prvak države.

- Dobili smo osvajača prvenstva, dobili smo sve četiri prve momčadi lige, što je velik uspjeh za naš klub. Osjećaj je nevjerojatan, samo moramo nastaviti ovako da u sljedećem prvenstvu budemo još bolji. Da budemo u sredini tablice, možda i pri vrhu, budemo li ovako igrali - nakon utakmice s Dinamom poručio je mladi Rudešov igrač Frane Vidović.

Jose Manuel Aira napravio je fantastičan posao, u roku od 40 dana redom je pobjeđivao Osijek, Rijeku, Hajduk i Dinamo, a Rudeš je ove sezone smijenio trojicu trenera; Kopića u SB-u nakon Kupa, Carrilla u Hajduku i sada Jurčevića. Aira, 42-godišnji španjolski stručnjak prošle je sezone uveo Albacete u 2. španjolsku ligu, a ove je, eto, ostavio Rudeš u elitnom hrvatskom rangu

Josip Čondrić briljirao je na vratima, a Dinamu presudio Anderson Emanuel. Portugalac rođen u Angoli, 22-godišnjak koji je dosad igrao uglavnom trećeligaški nogomet, a posebno je zanimljiv zbog proslave pogodaka čudesnim saltima, poslan je ove zime u Rudeš na posudbu iz Alavesa.

I, s obzirom na predstave, uskoro bi se mogao vratiti u Vitoriju. On je samo posljednji u nizu igrača koji su si ispisali pozivnicu za Primeru, jer Alaves, Rudešov partner i skrbnik, ozbiljno razmišlja i o angažmanu Karla Kamenara, Tonija Borevkovića, Karla Lulića... Prijelazni rok brzo stiže, uskoro će sve biti puno jasnije...

KAKO JE RUDEŠ RUŠIO NAJVEĆE

1. OTKAZ CARRILLU

Do tada tek druge prvoligaške pobjede Rudeš je došao 4. studenoga 2017. kad je na Poljudu dobio Hajduk sa 3:2. Splićani su do 61. minute vodili 2:0, a potom je Juanan Entrena zabio dva, Mario Budimir jedan gol. Nakon tog poraza trener Hajduka Juan Carrillo dobio je otkaz.

2. ZEKIĆEVA LJUTNJA

Bio je 7. travnja kad je Osijek došao na gostovanje kod Rudeša i izazvao veliko ogorčenje svog trenera Zorana Zekića. Osječani su podbacili, a čvrsti Rudešani mirno čekali svoju priliku i došli do pobjede pogotkom Marija Budimira u 72. minuti dvoboja. Završilo je 1:0...

3. KEKOV BIJES

Nije birao riječi trener Rijeke Matjaž Kek nakon utakmice odigrane 13. travnja u Kranjčevićevoj. Ispod svake razine odigrao je tada još uvijek aktualni prvak početnih 70-ak minuta utakmice i izgubio 2:4. Dva gola Budimira, po jedan Borevkovića i Kamenara za slom Riječana.

4. OPET PAO HAJDUK

U 33. kolu prvenstva 6. svibnja u Zagreb je došao Hajduk, protiv kojeg su Rudešani tražili i našli definitivne bodove spasa. Anderson je zabio prvi, Hamza je izjednačio, a španjolski veznjak Einar Galilea u 83. minuti zabio svoj prvi pogodak na prvoligaškoj sceni u karijeri.

5. OTKAZ JURČEVIĆU

Dinamo je vikend prije utakmice 35. kola osigurao naslov prvaka pa došao u Kranjčevićevu po prekid serije od tri kola bez pobjede. Nije išlo, bez obzira na niz dobrih prilika, gosti su izgubili nakon Andersonova mata. Još jedna Rudešova žrtva postao je Nikola Jurčević.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
27. travanj 2024 18:36