AFP
BAVARCI OČAJNI

Rummenigge žali: 'Imamo zamjene za Mandžukića, ali njegov je izostanak bolan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2013. 15:02

Nogometaši Bayerna u utorak će u polufinalu Njemačkog kupa na svojoj Allianz Areni dočekati Wolfsburg, a za našeg Marija Mandžukića će to biti posebna utakmica...

Hrvatski napadač je prošlo ljeto došao u München upravo iz Wolfsburga, a protiv bivšeg mu je kluba ove sezone išlo sjajno. U prvom dijelu Bundeslige je postigao dva pogotka u pobjedi 3-0, a u proljetnom je nastavku "škaricama" otvorio put Bavarcima do trijumfa 2-0.

Magazin Kicker je uoči nove Bayernove utakmice protiv Wolfsburga donio kratku priču o Mandžukiću i njegovoj odličnoj debitantskoj sezoni na Allianz Areni. Autor navodi kako hrvatski nogometaš vrlo rijetko daje izjave budući da su ga uzrujala stalna pitanja o suparništvu s Marijem Gomezom, kao i "prežvakana" priča o vojničkom pozdravu prilikom proslave pogotka Nürnbergu.

"Mandžukić se radije želi koncentrirati na bolje igre i postizanje pogodaka i to trenutno dobro funkcionira. Među brojnim pobjednicima u Bayernovoj momčadi, Hrvat je veliki pobjednik. Jedna stvar su postignuti golovi, a drugu je teže opisati. Čine je duge trkačke dionice i dobra defenzivna igra. To je stvar stava, Mandžukić želi davati 100 posto od sebe u svakoj utakmici i na svakom treningu. Nikad ne odustaje, uvijek pokušava ispočetka doći do lopte. I kad već pomislite da je izgubio duel, iznenada se vrati", piše između ostaloga Kicker.

Koliko je Mandžukić važan za Bayern svjedoči i izjava izvršnog predsjednika kluba Karl-Heinza Rummeniggea nakon što je postalo jasno da 26-godišnji napadač zbog akumuliranih žutih kartona neće moći igrati u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone.

- Imamo dvije dobre zamjene za Mandžukića, ali njegov izostanak je bolan. Pokazao je koliko svojom kvalitetom donosi našoj momčadi - rekao je Rummenigge.

Što se, pak, tiče utakmice protiv Wolfsburga, Mandžukić je za televizijsku postaju ARD rekao:

- Wolfsburg također pomalo doživljavam kao svoj dom. Više bih volio da smo se mogli sudariti u finalu.

Linker
22. rujan 2024 11:16