Steliano Filip
 Hajduk.hr/Robert Matić
STIGAO IZ DINAMA

RUMUNJSKI 'NESTAŠNI DJEČAK' IMAO JE I PONUDA IZ ITALIJE I ŠPANJOLSKE Poznato i nepoznato o novom pojačanju Hajduka: Pravi je vođa, ali i noćna ptica

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 25. siječanj 2018. 11:13

Bećar, ali i vođa. Odnosno "rumunjski nestašni dječak nije htio u Sienu ili Getafe, čekao je Juventus koji se o njemu tada raspitivao". I još, lani ga Dinamo Bukurešt nije za milijun eura pustio u Dynamo Kijev, tražio je milijun i pol, eno sad u Kijevu Josipa Pivarića, a Filipa u Hajduku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako se ono zvala nekadašnja tv-serija: Filip na konju. Ili parafrazirajući: Hajduk s Filipom na konju!

Steliano, nije li to Zvjezdan, dolazi s poputbinom ćakula. Recimo da je živopisan lik. Neka to znači da se za dobrim konjem praši. Evo detalja kad je – vođa:

Poznat je po sukobu s Cosminom Controm (igrao za Milan i Alaves, op. a.), trenerom Dinama, današnjim izbornikom Rumunjske. Sredinom rujna sukobio se u svlačionici s trenerom, bilo je to u Temišvaru. Bilo je 1:1 i trener je negodovao, što se nije svidjelo kapetanu momčadi Filipu.

Prozivali su ga zbog čestih izlazaka, premda je poznat kao beskompromisan igrač koji se žrtvuje na terenu, "noćni izleti" su bili trn u oku. Uhvaćen je u sitne sate, navodno u veselom stanju:

- Išao sam na rođendan svome prijatelju Belu, bio sam kratko vani, ništa se nije dogodilo, to je moje slobodno vrijeme, a vi samo tražite skandal – objašnjavao je u rumunjskim medijima.

Bilo je to 2012. godine, tražila ga je Siena, Filip je imao 17 godina i bio je dečko koji mnogo obećaje:

- Odbili smo Sienu, jer Filip misli samo na Juventus. Računamo sa 80 posto sigurnosti da će nas pozvati u Torino. Čekat ćemo... - govorili su njegovi zastupnici.

Nisu dočekali konkretan poziv Juventusa, a sad dolazi u Hajduk.

Linker
02. svibanj 2024 11:24