Ranko Šuvar/Cropix
RAT SE NASTAVLJA

Rusanova uzvraća udarac: Štimca smo prijavili zbog laži o crnim torbama

Kazne može biti novčana ili vremenska, odnosno zabrana obavljanja svih dužnosti u nogometu,rekao je Srebrić. Ukratko, Štimac može biti izbačen iz predsjedničke utrke
Piše: ArhivaObjavljeno: 29. studeni 2010. 14:52

ZAGREB - Na zahtjev nekolicine članova Markovićeve nogometne vlade Igor Štimac ‘isporučen’ je u ponedjeljak disciplinskim vlastima Rusanove 13. Inkriminacija? Optužbe da Marković kupuje glasove crnim torbama punim crnog novca što je Uskok kasnije javno opovrgnuo. Moguća kazna? Novčani penali ili vremenska suspenzija.

Neobična je podudarnost da je prijava protiv Štimca napisana dan nakon što je prikupio sedmi potpis - glas mu je poklonio i ‘zagrebački prsten’ pod ravnanjem Ivana Brlekovića - čime je formalizirao svoju kandidaturu za predsjednika HNS-a. Vlatko Marković i Zdravko Mamić istodobno su za dlaku izbjegli prijavu disciplincima jer njihove diskriminacijske izjave ili primitivno ponašanje na tribinama Kantride prezaposleni gonič Saveza nije stigao registrirati.

U ponedjeljak su se novinari okupili u Rusanovoj 13 uvjereni da će Vlatko Marković napokon kazati slovo-dva o kampanji, prokomentirati podatak da mu je polovina županijskih organizacija uskratila glasove ili se obraniti od optužbi da mulja prikazujući astronomske troškove intelektualnih usluga koje plaća HNS . Umjesto toga dobili smo obavijest da će predsjednik u utorak službeno predati dokumentaciju i nakon toga odgovarati na pitanja. U međuvremenu je pozornicu zauzeo glavni tajnik Zorislav Srebrić. Odbio je komentirati Brlekovićev odlazak iz Markovićeva tabora, kao i Štimčevu kampanju.

- Očekivali smo da će se sve odvijati lege artis, ali izjave iz tabora Igora Štimca neke su članove Izvršnog odbora natjerale da podnesu prijavu Disciplinskoj komisiji. Navode o crnom novcu u crnim torbama Uskok je odbacio, ne postoje konkretne sumnje o kupovini glasova za Vlatka Markovića. Bilo je tu i izjava o sumnjivom financijskom poslovanju HNS-a, iako naši godišnji izvještaji prolaze kroz ruke financijske komisije, revizorske kuće i članova HNS-ove skupštine i redovito su usvajani - objasnio je Srebrić i dodao da će protiv Štimca biti pokrenute i građanske parnice.

Na pitanje što bi značila vremenska suspenzija Štimcu, glavni tajnik odgovara:

- Zabranu djelatnosti u određenom razdoblju. Može li ga izbaciti iz predsjedničke utrke? Ne bih to dalje komentirao...

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se sada ponašati disciplinci. Jesu li spremni ekskomunicirati Štimca na duže razdoblje jer je nepovratno naštetio ugledu nogometne organizacije ili će mu progledati kroz prste i izreći samo novčanu opomenu?

U međuvremenu oba su kandidata ispunila formalne uvjete za natjecanje na izbornoj skupštini (17. prosinca). U uvjete pored potpisa sedam županijskih organizacija ulaze i uvjerenje o prebivalištu u posljednjih godinu dana, dokaz da kandidat nije aktivni sudac, da nije posrednik u transferima igrača te uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Linker
07. svibanj 2024 01:19