AFP
IZBORNICI NAKON DRAME

SABELLA: 'Imali smo puno sreće'; HITZFIELD: 'Barem smo pobrali simpatije'

Piše: HinaObjavljeno: 02. srpanj 2014. 01:02

Imali smo puno sreće večeras, a bila je to vrlo čudna utakmica, izjavio je nakon pobjede protiv Švicarske (1-0) i plasmana u četvrtfinale SP argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Argentina je prošla tek pogotkom Angela Di Marije u 118. minuti produžetka, a Sabella priznaje da je nakraju ipak presudila sreća.

"Sreća je bitna, a mi smo nagrađeni jer nismo odustajali. U prvom poluvremenu su Švicarci bili bolji, ali mislim da smo mi više željeli pobjedu, a oni su se branili i čekali penale. Sada nam je najbitniji odmor jer već za četiri dana je na programu četvrtfinale", kazao je Sabella.

Di Maria je postigao pobjedonosni zgoditak i to na dodavanje Lea Messija.

"Dali smo sve od sebe na terenu gdje su nam ostali i srce i duša. Presudila je naša borbenost i želja za pobjedom, bili smo koncentrirani tijekom cijelog susreta, osim jedne prilike kada nas je spasio vratar Romero, te smo itekako zaslužili ovu pobjedu", kazao je napadač Reala.

Moja momčad je dala sve od sebe, držali smo veliku Argentinu u šahu sve do samog kraja i pravedno bi bilo da je odluka pala jedanaestercima, kazao je nakon poraza od Argentine švicarski izbornik Ottmar Hitzfeld.

"U zadnjim minuta doista nismo imali sreće. Mala Švicarska je zadobila simpatije cijelog svijeta, a ja sam učinio sve moguće što jedan trener može učiniti. Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj smo ostali bez snage, a pogodak u 118. minuti je zbilja nepravedan", kazao je iskusni njemački trener na klupi Švicaraca, koji je danas proživio tragediju. Naime, samo dva sata prije utakmice stigla je vijest da mu je umro stariji brat, a Ottmar je svjedno ostao na klupi i vodio momčad.

Linker
19. svibanj 2024 09:03