REUTERS/Alberto Raggio
NOVA STRANICA

SADA JE I SLUŽBENO Svjetski viceprvak ima novog izbornika: Upoznali smo ga po nokautu neprikosnovenih vladara, a ovo mu je ostvarenje sna

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. svibanj 2017. 18:39

Jorge Sampaoli je i službeno proglašen izbornikom Argentine. Dosadašnji trener španjolske Seville preuzima zahtjevan i odgovoran posao, čeka ga zadatak povratka svjetskog doprvaka u pravu formu.

Plasman u Rusiju opasno visi, a neodlazak bi dakako bio totalna katastrofa za Lionela Messija i društvo.
Sampaolija je šira svjetska javnost upoznala prije tri godine kada je vodeći reprezentaciju Čilea dohvatio osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu, a pobjeda nad Španjolskom u grupnoj fazi odjeknula je kao bomba diljem svijeta.

Uvjerljivom pobjedom 2:0 nokautiran je tadašnji aktualni svjetski prvak, a cjelokupna javnost se naklonila Alexisu Sanchezu i ostatku čileanske ekipe. Dakako, Sampaoli kao kormilar broda dobio je posebne pohvale i izazvao interes diljem Europe. Uslijedio je angžaman u Sevillu u koju je došao prije godinu dana i osvojio četvrto mjesto u Primeri plasiravši se u Ligu prvaka.

- Ljudi u klubu su upoznati s namjerama argentinskog saveza da me zaposli, moj je san biti izbornik Argentine - rekao je Sampaoli prije 10-ak dana.

Linker
04. svibanj 2024 21:18