Ronald Gorsic / CROPIX
ODLAZAK NA ČIZMU

SADA VEĆ BIVŠI DINAMOVAC ODUŠEVLJEN TRANSFEROM: 'ČUVAT ĆU CRISTIANA RONALDA' Posebno istaknuo jednu osobu: 'Njemu ću biti zahvalan čitav život'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2019. 20:48

Amira Rrahmanija uhvatili smo jučer na putu iz Verone, gdje je upravo potpisao četverogodišnji ugovor s Hellas Veronom. A krenuo je, kamo?

- Evo, plan mi je doći u Moravske Toplice i pozdraviti se s Dinamovim igračima i trenerom. Moram, ne samo zato što je red, već je ovo razdoblje u Dinamu bilo sjajno, iza mene je najbolja sezona dosadašnje karijere, razdoblje koje ću posebno pamtiti - govorio je Rrahmani, posebno istaknuvši trenera Nenada Bjelicu.

- Vjerujte, njemu ću biti zahvalan čitav život, nikad neću zaboraviti što je napravio za mene. I koliko je lijepih riječi rekao za mene u Veroni, koliko mi je pomogao da postanem bolji igrač. Nisu svi treneri kao Bjelica, molim vas da to istaknete.

Zagreb, 050519.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 32. kolo, seniori, utakmica GNK Dinamo - NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Amir Rrahmani, Ivo Grbic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Lani je u ovo doba Rrahmani bio peti stoper u Dinamovoj hijerarhiji, Benković još nije otišao, Dilaver i Theophile su došli, bili su tu i Lešković i Perić. Rrahmani je lani imao ponuda, čak je i tražio da ga klub pusti, vidjevši da se baš i neće naigrati. Međutim, Dinamo je spustio rampu, a Bjelica kosovskog reprezentativca pretvorio u najugodnije iznenađenje sezone. Na poziciji lijevog beka, koju nikad ranije nije igrao.

- Kad sad gledam, drago mi je da sam ostao još jednu sezonu u Dinamu, što sam doživio i europsko proljeće, sjajnu atmosferu, sve one lijepe trenutke koji su nas pratili. I sad je došlo vrijeme za rastanak, a ja sam izabrao odlazak u Veronu.

Da, točno tako, on je izabrao. Jer, već je bilo riješeno da ide u Standard iz Liegea, klubovi su sve dogovorili, navodno već i potpisali, no tada je nazvao klub Ivana Jurića i preokrenuo kurs.

- Istina, bio sam vrlo blizu odlasku u Standard, a javili su se tada Celtic i Verona, oba su me kluba ozbiljno željela. No, u Celticu se nedavno mijenjao sportski direktor, pa je klub tražio timeout, a Verona je bila konkretna i htjela odgovor odmah. I u takvim uvjetima nije bilo ni teško odlučiti, kad sam vidio da imam priliku igrati Serie A i da moram odmah odlučiti rekao sam da idem u Italiju. To je jedna od najboljih liga svijeta, uz Englesku i Njemačku bila mi je velika želja dok sam bio mlađi.

Vide me kao pojačanje

Trenera Ivana Jurića još nije upoznao.

- Nisam, rekao je da je u Splitu, ali pričali smo mobitelom. Rekao mi je da me želi, da u meni vidi pojačanje i da mu je drago što sam se odlučio za Veronu. I meni je drago.

Screenshot

Verona je novi prvoligaš, jasno je koji će biti ciljevi u novoj sezoni.

- Ostanak u ligi je prioritet, sve ostalo je bonus, iako je jasno da je teško pričati o plasmanu u Europu kad znamo koliko je kvalitetnih klubova u Italiji. Ostanak je prva želja.

Hellas ima dosta navijača, imat će Rrahmani veliku podršku.

- Da, u gradu su Hellas i Chievo, ali veliki dio ljudi navija za nas, mi smo gradski klub i imat ćemo glasnu i brojnu podršku naših navijača.

Izazova je mnogo, između ostalih, čuvat će Cristiana Ronalda.

- Ne samo njega, puno je tu velikih igrača i sjajnih napadača. Spreman sam za te izazove i dokazivanja, vjerujem da ću pokazati da imam kvalitetu za Serie A.

Nego, je li u Veronu došao kao lijevi bek ili stoper?

- Ha-ha, kao stoper. Gledali su me u utakmicama reprezentacije Kosova, tamo igram stopera i dopao sam im se. Naravno, iako uvijek govorim da sam prije svega stoper, a onda ostalo, u Italiji je sigurno prednost ako možeš pokriti više pozicija, to će mi dobro doći.

S Kosovom na Euro

Kad smo već kod Kosova, i na tom planu bila je to senzacionalna godina.

- Istina. Mi nemamo poraz već 14 utakmica, to je strašan niz. Vjerujemo da možemo izboriti Euro, u rujnu igramo s Česima kući to je možda i ključna utakmica. Potom i s Englezima na Otoku. Dolje je euforija, svi dišu za reprezentaciju, ako je Engleska već predodređena za prvo mjesto mi smo uvjereni da možemo dohvatiti drugo. Imamo kvalitetu.

Linker
12. svibanj 2024 10:26