OSTAJE DO LIPNJA

Sammir: 'Ja volim Dinamo, dao sam mu najbolje godine u karijeri, ali želim novi izazov'

'Psihički više nisam u stanju pružiti ovom klubu što se od mene očekuje, a ne želim uzimati novac koji ne mogu zaraditi na pošten način. Što god svi mislili, ja volim Dinamo'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 12. studeni 2013. 23:40

Iako se Sammir uoči sastanka u klupskim prostorijama nadao raskidu ugovora uz simboličnu otpremninu od tri mjesečne plaće (cca 100 tisuća eura), u Dinamu su imali drugačiju viziju rastanka. Zdravko Mamić nije dočekao ‘sina’ kojeg se prošli tjedan odrekao. Tu muku je prepustio bratu Zoranu koji je u utorak u podne dočekao Sammira i njegova menadžera Božu Sliškovića i iznio Dinamove uvjete.

Tako je sportski direktor ponudio trenera iz nogometne škole s kojim će Sammir individualno raditi do lipnja i isteka ugovora, odnosno zimskog transfera u inozemstvo. Druga opcija koju je predložio Zoran Mamić je odlazak u Brazil uz pisanu dozvolu kluba. Sammir bi tamo trenirao i usput tražio klub koji je spreman platiti odštetu za njega. No, ‘filho’ se nije složio s time.

Za Božić u Brazil

- Ostat ću u Zagrebu trenirati do kraja ove polusezone pa idem u Brazil za Božić. Onda se opet vraćam u Hrvatsku - rekao je Sammir koji ne skriva kako mu je žao što se na ovaj način rastaje od kluba kojeg, kako tvrdi, neizmjerno voli i poštuje.

- Mogao sam potpisati novi ugovor, hodati po terenu i zaraditi veliki novac. Ali, mene to ne zanima. Psihički više nisam u stanju pružiti ovom klubu što se od mene očekuje, a ne želim uzimati novac koji ne mogu zaraditi na pošten način. Što god svi mislili, ja volim Dinamo. Dao sam mu najbolje godine u karijeri i on je meni dao puno. Jednostavno želim novi izazov u karijeri. Sve i svašta sam izdržao i želim otići. Sedam godina sam ovdje, a nitko nije bio tako dugo u Dinamu. Svi su bili par sezona i otišli korak dalje. Pa zašto je onda problem ako i Sammir želi otići dalje? - pitao se naš sugovornik.

Spominje se Španjolska

A na sastanku se spominjao i njegov eventualni ostanak u Europi, a u tom slučaju vrijede drugačija pravila. Možda zbog ponude iz Španjolske o kojoj se priča u maksimirskim kuloarima.

‘Ako imaš klub koji je zainteresiran, neka nam se jave pa ćemo se probati dogovoriti’, poruka je s kojom je Zoran Mamić ispratio dvojac iz svog ureda.

Jasno je kako Mamić štiti interese Dinama. Iako je Sammirov ugovor ušao u posljednju fazu, transfer u neku od Liga petice mogao bi donijeti kakvu-takvu odštetu i minimalnu zadovoljštinu. Naravno da ta svota ne bi bila niti približna onoj na koju su računali da će utržiti jednog dana na ime Sammirove odštete. Ona ne bi bila niti blizu da pokrije ulaganja u ‘projekt Sammir’, koja su bila oko pet milijuna eura. No, bolje išta nego ništa. Osim novca, ovdje ulogu igra i taština...

Zahvala navijačima

Zamislite scenarij da nakon silnog truda koji su uložili u njega, Sammir ode besplatno iz Dinama i proigra u nekom španjolskom klubu u skladu sa svojim talentom koji je neosporan. U Maksimiru bi se živi pojeli. A osim toga, tu je i Kantrida koja rado prima maksimirske otpatke i s njima ima dvostruko više bodova u Europskoj ligi... Na pitanje jel’ Kantrida opcija, Sammir je bio jasan.

- Svaka čast Rijeci, ali zbog navijača Dinama ne bih mogao igrati u niti jednom klubu u Hrvatskoj. Previše ih poštujem. Iskreno, nisam očekivao da ću dobiti toliku podršku i zahvalu u ovih nekoliko dana. Hvala im na tome - zaključio je Sammir.

Linker
28. svibanj 2024 20:14