Drago Sopta/Cropix
PROBLEMI ZA JURČIĆA

Sammir opet ozlijedio Ahilovu tetivu: 'Boli, a ja pojma nemam što se događa!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2011. 11:07

Sammir opet ima problema s Ahilovom tetivom, istom onom koja ga je mučila još na zimskim pripremama u Međugorju. Kao što znate, upravo zbog tog problema Brazilac s hrvatskom putovnicom proljetni dio prošle sezone nije odigrao niti na približnoj razini kao jesenski. Ahilova tetiva definitivno je zaustavila njegov nogometni bum. Zar opet!?

- Boli, a ja ne znam što se događa - kazao nam je Sammir prije no što će se ukrcati u autobus koje je Modre odveo na drugi dio priprema na Pohorje.

Sammirova ozljeda mogla bi biti golem hendikep za Dinamo, ali i za njegovu daljnju karijeru. Što na sve kaže trener Kruno Jurčić?

- Sammir opet “osjeća” tu svoju tetivu. Ona ga boli obično nakon slobodnih dana. Mi smo imali dva nakon Rogle. Nismo ga željeli forsirati na ovom jutarnjem treningu, ali će poslijepodne trenirati na Pohorju - kazao je nakon jučerašnjeg treninga na Hitrec-Kacianu šef svlačionice.

Hoće li se ponoviti Međugorje kad je Sammir zbog ozljede propustio pripreme što ga je kasnije itekako koštalo?

- Vjerujem da neće. Ali morat ćemo se naviknuti na to da će Sammir nakon odmora imati takvih problema. Radi se o okoštavanju, tu se, nažalost, ne može napraviti ništa specijalno.

To bi moglo značiti da će Sammir imati problema s tetivom tijekom cijele karijere. Očito će morati paziti na svoje zdravlje. Hoće li se što promijeniti u njegovu trenažnom procesu, hoće li trenirati drukčije od ostalih, smanjenim intenzitetom?

- Smanjeni intenzitet već je činjenica da nije odradio ovaj jutarnji trening. Ne, nećemo previše kalkulirati, neće biti prevelikog odmora, koliko ide, ide! Do krajnjih granica! Taj problem tetive nije nepoznat problem, takve ozljede su normalne - govorio je Jurčić.

Linker
26. lipanj 2024 06:22