Ronald Goršić / CROPIX
RAZLOZI PROTJERIVANJA

Sammirova istina: 'Izmislili su priču da sam odbio slikanje s navijačicom!'

'Mamić je naredio da se svi moramo bacati u lokvu vode. Odbio sam to jer sam bio bolestan'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. studeni 2013. 21:56

Jedna lokva vode i jedna nepoznata gospođa koštali su Sammira karijere u Dinamu. No, ajmo redom... Nakon subotnjeg treninga hodajući prema svlačionici Duje Čop bacio se u lokvu. V.d. trenera Zoran Mamić dobio je inspiraciju i naredio da svi slijede Čopov potez. Sammir je to odbio.

I bolestan trenirao

- U subotu sam bio virozan i nisam trebao uopće trenirati. Ali, došao sam na trening kako ne bih dao drugima razlog da pričaju kako Sammir opet ne želi trenirati - priča nam svoju istinu dojučerašnja Dinamova zvijezda, a danas prognanik kojeg se svi odriču.

- Čop je takav. Moj prijatelj i veliki luđak. Pozitivac. No, nisam se želio razboliti. Zar je to moj grijeh? - pita Sammir.

Ako i jest, zašto je samo on kažnjen? Jer, nije Sammir jedini koji nije htio “uklizati” u lokvu vode. No, na tu temu Sammir šuti. Baš kako su šutjeli i njegovi suigrači kada je nešto kasnije Filho nadrapao zbog anonimne gospođe. Naime, žena je čekala ispod južne tribine kako bi se fotografirala s Dinamovim igračima.

- Vidio sam da se neki igrači slikaju s tom gospođom, ali mene nije pitala za sliku. Pa naravno da je ne bih odbio. Nikada nisam odbio niti jedno dijete ili nekog drugog za autogram ili fotografiju. No, jedan član stručnog stožera brže-bolje je otrčao do Zorana Mamića i rekao mu da se ne želim slikati s navijačima - otkrio nam je Sammir. Kulminacija je bio povratak u klupski hotel, gdje je Zoran Mamić okupio igrače i obavijestio ih da je Sammir postao bivši.

Mamić na operaciji

Danas je trebao saznati detalje razvoda s klubom čiji je dres nosio sedam godina. Sammir se pojavio u dogovoreno vrijeme, ali nitko ga nije primio. Kažnjeni dinamovac mora pričekati povratak Zdravka Mamića s operacije kako bi s “bivšim ocem” dogovorio otpremninu. Nagađa se da bi mu Mamić mogao ponuditi tromjesečnu plaću za prijevremeni rastanak, što je oko sto tisuća eura.

- Rekli su mi da je Zdravko na operaciji i da dođem u utorak - zaključio je razočarani Sammir, čija verzija potvrđuje sumnje kako je Mamić samo tražio razlog da ga eliminira. Europa je izgubljena, ugovor ne želi produžiti i bila je dovoljna lokva vode i obožavateljica da trener “poludi” i eliminira Sammira.

Linker
19. svibanj 2024 17:51