Trond Tandberg/Getty Images) / Getty Images
APSOLUTNI FAVORIT

SAMO JE JEDAN VELIKI FAVORIT ZA KLUPU REALA Evo koga navijači žele ekspresno dovesti u Madrid za nasljednika Zinedinea Zidanea

ANKETE Nijemac na klupi Liverpoola idealan je za Zidaneova nasljednika za pristalice Kraljeva
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 04. lipanj 2018. 23:53

Dok mediji navode Mauricija Pochettina kao glavnog kandidata za klupu Real Madrida, ankete u Španjolskoj otkrile su da publika ondje želi vidjeti Jürgena Kloppa.

Oko 41 posto navijača voljelo bi vidjeti ondje tog Nijemca, pokazuje anketa sportskih novina AS, u kojoj je preko interneta sudjelovalo 120.000 čitatelja. Na drugom mjestu je Pochettino sa 34 posto glasova. Anketa koju su provele druge novine sa sjedištem u Madridu, Marca, također pokazuje da je Klopp prvi izbor publike. Liverpoolovog trenera bi htjelo 29 posto od 44.970 čitatelja koji su glasovali preko interneta. I ovdje je na drugom mjestu Pochettino sa 23 posto glasova.

Real Madrid je prije tjedan dana osvojio treći naslov prvaka Europe nakon što je u finalu pobijedio sa 3:1 Liverpool. Pet dana nakon toga Zidane je odstupio istaknuvši kako s njim na klupi momčad više ne bi pobjeđivala kao dosad.

Ima ugovor

Klopp ima ugovor s Liverpoolom do ljeta 2022. godine, a Pochettino s Tottenhamom do ljeta 2023. U oba slučaja Real Madrid bi morao platiti javnosti nepoznatu odštetu.

“Florentino, pokloni Kloppa navijačima Real Madrida”, ističu novine Marca obraćajući se predsjedniku najtrofejnijeg nogometnog kluba na svijetu. Tu su poruku odaslali nakon što je publika prednost dala 50-godišnjem Nijemcu u odnosu na 46-godišnjeg Argentinca.

Liverpool je sezonu završio na četvrtom mjestu u Premier ligi iza Tottenhama, Manchester Uniteda i Manchester Cityja. Jürgen Klopp ima iskustva u Ligi prvaka gdje je i s Borussijom iz Dortmunda bio stigao do finala 2013. godine, no izgubio je od Bayerna. Izgubio je i 2016. u finalu Europske lige od Seville. Pochettino, pak, govori španjolski jezik te poznaje španjolsko prvenstvo jer je od 2009. do 2012. bio trener Espanyola, a prošle sezone je pobijedio Real Madrid u Ligi prvaka. Ako ne netko od njih dvojice, onda tko? To je pitanje s ulica Madrida.

Soccer Football - Champions League Semi Final Second Leg - AS Roma v Liverpool - Stadio Olimpico, Rome, Italy - May 2, 2018  Liverpool manager Juergen Klopp celebrates after Sadio Mane scores their first goal   Action Images via Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley / REUTERS

Njemački izbornik Joachim Löw odbacio je u petak mogućnost dolaska. Na listi medija ostali su Guti, trener u omladinskoj školi Reala, Arsene Wenger, koji je nakon 22 godine napustio Arsenal te Antonio Conte.

Linker
28. travanj 2024 19:26