LISBON, PORTUGAL - MAY 24: Luka Modric of Real Madrid in action during the UEFA Champions League Final between Real Madrid and Atletico de Madrid at Estadio da Luz on May 24, 2014 in Lisbon, Portugal. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
 Laurence Griffiths / Getty Images / 2014 Getty Images
NEK JE SRETAN!

Šaren dan k'o Disneyland: 'Vatreni' čarobnjak slavi trideseti rođendan, čestitali i iz Reala!

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 09. rujan 2015. 18:29

Luka Modrić, hrvatski reprezentativac i jedan od ključnih igrača Reala iz Madrida, danas slavi trideseti rođendan.

Luka je rođen u Zadru 9. rujna 1985. godine, a prve godine života proveo je u malom dalmatinskom selu Modrići nedaleko od Obrovca. Prve nogometne korake napravio je u Zadru, a kao tinejdžer prelazi u Dinamo (nakon neuspješne probe u Hajduku) koji ga odmah šalje na posudbe. Prvo u Zrinjski iz Mostara gdje se za njega prvi puta pročulo, a zatim u Inter iz Zaprešića.

Nakon toga ga Modri vraćaju na Maksimir na kojem je igrao do svoje 23. godine i transfera u Tottenham. U dresu Spursa proveo je sljedeće četiri godine, a zatim za rekordni znos kad je u pitanju hrvatski igrač (30 milijuna funti) preašo u Real iz Madrida za koji igra i danas. U klupskoj karijeri Modrić je skupio 458 nastupa i 69 golova, a reprezentativni dres navukao je 86 puta i u njemu 10 puta bio strijelac.

Naravno, u Kraljevskom klubu Luki nisu zaboravili čestitati:

- Luka Modrić se nakon reprezentativnih akcija vratio na treninge Reala. Sretan rođendan Luki koji danas ima 30 godina!

Linker
09. svibanj 2024 01:44