Srđan Vrančić/CROPIX
BEZ POBJEDE U TURSKOJ

Scoriji dosta Sharbinija: 'I drugi zaslužuju pozornost, samo se priča o Anasu!'

Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 31. siječanj 2013. 10:01

Klasični navijač uvijek hoće i pobjede, i dobru igru, i (još) pojačanja. Otkad je Scorijina squadra pobijedila Speziju i dovela Škarabota, Rijekini tifosi nemaju ni jedno, ni drugo, ni treće. Ali... nemaju ni razloga za brigu!

Što se pobjeda i dobre igre tiče - pripreme vrlo često uopće nisu mjerilo (niti Rijeka igra loše), a što se eventualnih novih imena tiče ( Anasa Sharbinija, npr.) - Kantrida je odavno javno istaknula kako je svako pravo pojačanje dobro došlo, ali nije i neophodno.

Rijeka, dakle, u Turskoj još nije nikoga pobijedila, no Ugo Maranza svakodnevno žestoko nabija kondiciju igračima, prije svake utakmice ujutro je na rasporedu nimalo “nježni” trening, namjerno se dogovorilo provjere s jačim (i svježijim) suparnicima pa je jedini istinski kiks poraz od njemačkog niželigaša Goslarera, ali taj se dogodio odmah po dolasku u Belek, s kombiniranom momčadi te jednim dobitkom - slovenskim napadačem Krisom Joganom.

- Iznimno sam zadovoljan poslom koji obavljamo u Turskoj - objašnjava šef Scoria. - Jako dobro radimo, igramo protiv jako dobrih momčadi koje nam otkrivaju što najprije moramo korigirati te nas prisiljavaju navikavati se na brzi ritam i brza odigravanja, tj. necarinjenje lopte. Sve je kvalitetniji i angažman onih igrača koji dosad nisu bili u prvom planu tako da su naš jedini problem - ozljede. Prvenstveno ona Neretljakova. Danas i sutra igramo još dvije utakmice, možda čak i previše, ali po povratku ćemo “smiriti priču”, smanjiti trenažni intenzitet te iskristalizirati udarnu postavu.

Solidnim se pokazuje nigerijski tinejdžer Benjamin Ishaid.

- Odigrao je samo jednu utakmicu, dečka treba pustiti da se razvija, ali da... Motoričan je zadnji vezni, ima u njemu potencijala.

Kažete, “jedini su problem ozljede”. Znači li to da će Rijeka možda, silom prilika, zbog Neretljakovih neočekivano dugih problema s tetivom gležnja možda u potragu za stoperskim pojačanjem?

- To ćemo još vidjeti, nije isključeno, a nije ni sigurno, ali ja bih želio istaknuti nešto drugo. Mislim da se, kad je mercato u pitanju, previše u prvi plan stavlja Anasa Sharbinija! Previše se priča o tome je li riješio ili nije ugovor u Saudijskoj Arabiji, je li se odlučio vratiti ili nije... Mi ovdje radimo jako dobro s jako dobrim igračima koji također zavrjeđuju maksimalnu pozornost. Rijekini nogometaši! Rekli smo da imamo dobru momčad, a hoćemo li je još pojačati ili ne, vidjet ćemo, ali i ovako je kvalitetna i zaslužuje puno poštovanje - jasno je Scoria objasnio svoj i klupski sentiment, kako o pripremama tako o prijelaznome roku.

Osim ozljeda... sve ide po planu!

Linker
21. rujan 2024 22:24