Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
TUŽAN DATUM

SEDMA GODIŠNJICA SMRTI OMILJENOG DINAMOVCA Njegova smrt jako je zbližila dvije navijačke skupine, a ove godine obilježavanje će biti skromnije

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2020. 11:18

Drugi dan svibnja već je sedam godina jako tužan datum. Naime, 2. svibnja 2013. u svom je domu u Stockholmu iznenada u 33. godini života preminuo Ivan Turina, tada vratar AIK-a, prije toga Dinama, Osijeka, Kamena Ingrada, Croatije Sesvete, Lecha, Xantija...

Turina je bio omiljen u Švedskoj, ljubimac AIK-ovih navijača, koji nikad nisu zaboravili vratara s brojem 27, a njegova je smrt jako zbližila Dinamove i AIK-ove navijače, koji su se svake godine na tužnu obljetnicu družili u Zagrebu, jedni drugima pružali podršku na važnim utakmicama.

Zagreb, 030519.
Otvaranje murala Ivana Turine na Klaki u Dubravi.
Na fotografiji: prijatelji Ivana Turine iz Svedske.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Na fotografiji: prijatelji Ivana Turine iz Švedske.

Ove godine, zbog korona-krize i zatvorenih granica, Šveđani nisu mogli doći u Zagreb, obilježavanje Turinine smrti bit će skromnije, svest će se na postavljanje vijenaca i svijeća na njegov grob na Miroševcu.

U svakom slučaju, sjećanje na njega ne blijedi, a spomenimo i da je na Facebook aukciji “Vratimo Palčiće u Petrovu” bio dres s utakmice AIK-a i Dinama te 2013. koja je igrana njemu u čast te nekoliko majica i suvenira s Turininim likom. Omiljenog vratara i njegova vječnog osmijeha prisjetit će se, u skladu s mogućnostima, danas i GNK Dinamo.

Linker
26. travanj 2024 12:51