StoryEditor
 Tea Cimas / CROPIX CROPIX
PRVO GAŠENJE KLUBA

SEDMEROSTRUKI PRVAK SVOJE ZEMLJE STAVLJA KLJUČ U BRAVU! Hajduk je na njima slomio zube, a Rijeci su bili zamah prema velikom europskom ostvarenju

Autor: Sportske novostiObjavljeno:30. ožujak 2020.

Osim ljudskih, koronavirus polako počinje uzimati i svoje materijalne žrtve. Neće samo mnoštvo ljudi ostati bez svog stalnog ili povremenog posla, već će prestati postojati i mnoge tvrtke, u ovom slučaju sportski klubovi.

Sedam puta bili su prvaci svoje zemlje, a nekoliko utakmica odigrali su i protiv hrvatskih klubova. Nogometaši slovačke Žiline od 30. travnja ove godine prestat će biti - nogometašima Žiline. Klub je pokrenuo period gašenja.

Bez obzira na njihove valjane ugovore, igračima od 30. travnja isti prestaju važiti, a svima je naznačeno da u sljedećih mjesec dana slobodno mogu početi tražiti nove klubove. Zanimljivo, i u ovom je slučaju loša klima u klubu uvjetovana smanjenjima primanja u svrhu pomaganja klubu uslijed pandemije koronavirusa.

Igrači i uprava nisu se uspjeli dogovoriti, a potonji su procijenili da bi zbog loše financijske situacije u kojoj se nalaze, klub bio najisplativije odmah ugasiti.

Žilina je 2009. godine izbacila Hajduk iz trećeg pretkola Europske lige, a četiri godine kasnije Rijeka je osvetila svoje jadranske rivale pobijedivši Slovake u istoj fazi natjecanja. Nakon Žiline, izabranici Matjaža Keka ostvarili su jedan od najvećih europskih podviga u povijesti eliminiravši Stuttgart.

Linker
20. svibanj 2020 18:22