CROPIX
'DOBRODOŠEL NAM DOMA'

SENZACIJA U MAKSIMIRU Dinamo dobiva trenera purgera, Zoran Mamić odlazi: 'Više nisam u klubu!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. lipanj 2016. 11:59

Novi trener Dinama je, po svemu sudeći, Zlatko Cico Kranjčar! Zoran Mamić odlazi u Saudijsku Arabiju i preuzima Al Nassr! To su senzacionalne vijesti koje su jučer probile do Francuske iz Maksimira. O tome da mu mlađi brat odlazi u Saudijsku Arabiju potvrdio nam je stariji Zdravko.

- Jest, istina je, gotovo je, Zoran vjerojatno već za koji dan preuzima svoj novi kluba Al Nassr!

Priča se odigrala u noći s nedjelje na ponedjeljak, kad je trofejni trener zagrebačkih Modrih definitivno donio odluku da krene u novi trenerski izazov, a s njime će kao pomoćnik otići i Damir Krznar, dosadašnji asistent u plavoj svlačionici. Na pitanje tko će biti novi trener, Mamić je kazao kako ne zna.

- To odlučuje Uprava kluba i predsjednik Barišić. Ja u to više nisam involviran, nisam u klubu.

Ipak, iz izvora bliskih klubu saznajemo da će, po svemu sudeći, novi trener postati Zlatko Kranjčar! Ili, kako nam je kazao naš izvor, on je najozbiljniji kandidat. To se tako obično govori prije nego što se donese konačna odluka. Ali već i proteklih tjedana se dalo naslućivati da se nešto sprema, jer su nam neki izvori bliski Kranjčaru govorili kako su ga zvali iz Maksimira

- Cico bi mogel postati trener Dinama!

To mi je kazao jedan njegov poznanik prije neki dan dok sam još boravio u Parizu. Kranjčar se jučer prijepodne javio na telefon, logično je da nije želio ništa prejudicirati prije odluke Uprave zagrebačkih Modrih.

Vedran Djulic /  CROPIX
CROPIX

- Iznenađen sam odlaskom Zorana Mamića, a rekao sam vam u intervjuu po povratku iz Katara da nikad nisam odustao od Dinama.

Maksimirski izvori ipak su nam tijekom dana potvrdili da je pozvan na razgovor o preuzimanju Dinamove klupe. Dakle, to bi trebalo biti to. Cico bi trebao biti strateg plavog kluba koji bi s njim trebao nastaviti dominaciju u hrvatskom nogometu, te jurišati na Europu. Najbolja stvar koja se nakon odlaska Zorana Mamića mogla dogoditi.

Ljubimac svih

Vjerojatno vam nije promaklo, u Dinamu više nema braće Mamić! Nakon što je Zdravko podnio ostavku na mjesto izvršnog predsjednika, sad je iz kluba otišao i Zoran. Završila je jedna era, sad starta nova, izgleda pod vodstvom iskusnog i velikog stručnjaka, bivšeg izbornika, domaćeg dečka s Dobrog dola, Zlatka Kranjčara!

Popularni trener i legenda Dinama vodio je Modre već dva puta, u razdoblju od 1994. do 1996. godine, 1998. godine, kad su s njim igrali Ligu prvaka.

Naravno, ipak, prije definitivne potvrde Kranjčara za trenera, treba pričekati i odluku Uprave maksimirskog kluba. Povijest nas uči da je uvijek pametno čekati kad je u pitanju Dinamo, jer ono što je danas izvjesno, već sutra može postati neizvjesno. Uostalom, kao što je to i iznenadni odlazak Zorana Mamić u Saudijsku Arabiju.

Dolazak Zlatka Kranjčara, velikog ljubimca svih generacija Dinamovih navijača sigurno bi naišao na veliko odobravanje pred početak nove euro sezone. Ne samo, to Kranjčar ima enormno trenersko iskustvo pokazano u raznom klubovima i na klupi Vatrenih. Ipak, za kraj moramo samo dometnuti da su nam jučer neki kuloari dobacili i imena Samira Toplaka i Željka Kopića.

Navodimo to samo radi informacije, Kranjčar je taj kojeg žele u plavom domu! Ili kako bi rekli Purgeri; ‘Cicek, dobrodošel nam doma...’!

Linker
29. travanj 2024 02:41