Lautaro Martinez 

 ANDREA PATTARO Afp
SERIE A

Inter zabio nakon samo 45 sekundi i pobijedio nakon mjesec dana, Juventus uvjerljiv kod Genoe

Inter sada ima 11 bodova, kao i njegov gradski rival Milan koji je još u petak s 3:0 svladao Lecce
Piše: HinaObjavljeno: 28. rujan 2024. 20:16

Nogometaši milanskog Intera su u susretu 6. kola Serie A kao gosti svladali Udinese sa 3:2 (2:1).

Inter je poveo nakon samo 45 sekundi igre preko Frattesija (1), domaćima je nadu u pozitivan ishod nakratko vratio Kabasele (35), no Lautaro (45+3, 47) je sa svoja prva dva gola sezone, jednim na kraju prvog i jednim na početku drugog poluvremena odveo milanske "crno-plave" do nedostižne prednosti. Pred kraj utakmice Lucca (84) je samo ublažio poraz domaćih.

Inter sada ima 11 bodova, kao i njegov gradski rival Milan koji je još u petak sa 3-0 svladao Lecce, te Torino koji će u nedjelju ugostiti Lazio. Udinese je peti sa 10 bodova, koliko ima i četvrti Napoli.

Ovom pobjedom Inter je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede. U rujnu nisu uspjeli svladati ni Monzu (1:1) ni Manchester City (0:0) u Ligi prvaka, a prošlog vikenda porazio ih je Milan (1:2) u gradskom derbiju.

Nogometaši Juventusa novi su lideri Serie A nakon što su u dvoboju 6. kola kao gosti s uvjerljivih 3-0 (0-0) svladali Genou u utakmici igranoj bez gledatelja.

Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, Vlahović (48-11m, 55) je u ranoj fazi nastavka zabio dvaput, da bi konačni rezultat postavio Conceicao (89).

Juventus, koji još nije primio pogodak ove sezone, sada ima 12 bodova, jedan više od Milana, Intera i Torina s tim da Torino ima jedan susret manje odigran.

Genoa, kod koje je Milan Badelj zamijenjen u 26. minuti zbog ozljede, ostala je 16. s pet bodova.

Dvoboj je igran bez gledatelja zbog navijačkih nereda tijekom i nakon utakmice Genoa - Sampdoria u srijedu u Talijanskom kupu.

Ranije u subotu su nogometaši milanskog Intera kao gosti svladali Udinese sa 3-2 (2-1). Inter je poveo nakon samo 45 sekundi igre preko Frattesija (1), domaćima je nadu u pozitivan ishod nakratko vratio Kabasele (35), no Lautaro (45+3, 47) je sa svoja prva dva gola sezone, jednim na kraju prvog i jednim na početku drugog poluvremena odveo milanske "crno-plave" do nedostižne prednosti. Pred kraj utakmice Lucca (84) je samo ublažio poraz domaćih.

Linker
28. rujan 2024 21:25