MIGUEL MEDINA Afp
STIGAO U LONDON

Antonio Conte postao je novi trener Tottenhama! ‘Sretan sam što se upravo ovdje vraćam trenerskom poslu‘

‘Želim momčadi i navijačima prenijeti strast, mentalitet i odlučnost koji su me uvijek krasili‘
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2021. 13:50

Nakon što su proteklog vikenda uručili otkaz Nunu Espiritu Santu u Londonu nisu dugo čekali na imenovanje novog glavnog stručnjaka. Bivši trener Chelseaja, Juventusa i Intera, Antonio Conte postao je novi trener Tottenhama.

Talijanski strateg sa Spursima je potpisao ugovor do 2023 godine, a La Gazzetta dello Sport piše da će mu isti donijeti zaradu od nekih 18 milijuna eura, dakle oko 1 milijun eura mjesečno.

- Iznimno sam sretan što sam se ponovno vratio trenerskom poslu i to u klubu koji ima vrlo visoke ciljeve - rekao je Conte po svom dolasku u London.

Pojedini mediji 'gurali' su Contea na klupu Tottenhama još prošlog ljeta kada je na klupi trebao naslijediti Josea Mourinha.

- Jedva čekam započneti s radom, želim momčadi i navijačima prenijeti strast, mentalitet i odlučnost koji su me uvijek krasili, kao igrača i kao trenera. Prošlog ljeta ovo je bilo nemoguće jer sam još uvijek imao važeći ugovor s Interom, tada još nije bilo pravo vrijeme.

image
VINCENZO PINTO Afp

Conte će svoj debi na klupi Spursa imati protiv nizozemskog Vitessea u Konferencijskoj ligi u četvrtak, a u Premier ligi će snage odmjeriti protiv Evertona.

Conte već ima u planu i pojačanja, odličnog napadača Fiorentine Dušana Vlahovića i veznjaka Milana Francka Kessiéja.

Conteova prednost je što već ima iskustvo iz Premier lige, u dvije godine na klupi Chelseaja osvojio je naslov prvaka i FA Kup. Na klupi Tottenhama trebao bi debitirati u četvrtak u susretu Konferencijske lige protiv Vitessea ili u nedjelju u prvenstvenoj utakmici protiv Evertona.

Linker
25. travanj 2024 04:02