Josip Brekalo
 INSTAGRAM SCREENSHOT
UTRKA S VREMENOM

Apsolutna ludnica oko dolaska Hrvata u Italiju: Avion je kasnio, ugovor je potpisan u zadnji tren!

Na Apeninima prijelazni rok je gotov u 20 sati. Zrakoplov je ‘zapeo‘ negdje, minute su odlučivale...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2021. 19:44

Kakva je to bila ludnica... Ali, stigli su! Josip Brekalo potpisao je ugovor s talijanskim prvoligašem Torinom, doslovno u - pet do dvanaest. Ne pretjerujemo, bilo je samo nekoliko minuta preostalo do 20 sati po srednjeeuropskom vremenu, kada je isticao rok za registraciju novih igrača u Serie A za sljedeću sezonu. Drugim riječima, minute su odlučivale hoće li se transfer hrvatskog veznjaka iz Wolfsburga u Torino moći zaključiti ili ne.

Gdje je zapelo? Zrakoplov u kojem je bio Josip Brekalo na torinskom se aerodromu ukazao tek oko 18.30 sati. Jasno, trebao je sletjeti mnogo ranije. Dakle, u manje od sat i pol, s obzirom su Talijani mogli kupovati do 20 sati morao se dovesti do stadiona i klupske ambulante gdje je trebalo proći koliko-toliko detaljan liječnički pregled i potpisati ugovor. Odraditi slikanje, kratko pozirati za foto-objektive, ali i poslati papire prema Serie A, one famozne, Englezi kažu "transfer sheets".

Ekipa na Twitteru koja prati događanja u Torinu imala je što za raditi cijeloga utorka. Klub kojeg s klupe vodi hrvatski trener Ivan Jurić prvo je doveo češkog stopera Zimu iz praške Slavije, onda je potpisan Dennis Praet, belgijski igrač Leicestera, ne bi li na koncu parafirao i Brekalo, ali u posljednjim trenucima. Mnogi su i strahovali da se neće sve stići...

Brekalo je, podsjetimo, potpisao ugovor o posudbi do sljedećeg ljeta kada će i službeno Torino morati otkupiti ugovor od Wolfsburga. Na ime posudbe Nijemcima će biti isplaćen milijun eura, a sljedećeg ljeta u kasu VfL-a sjesti će još 11 milijuna eura.

Linker
17. listopad 2024 17:12