RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VELIKA PRILIKA ZA HRVATA

Atalanta dovela ‘novog Haalanda‘, u klubu ga mijenja sin legendarnog Vatrenog koji je sve oduševio

Atalanta je dovela Rasumsa Höjlunda, a to otvara prostor za sjajnog Roka Šimića
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 19:27

Atalanta je službeno potpisala ugovor s mladim napadačem Rasmusom Höjlundom iz Sturma Graza za 17 milijuna eura, što je ogroman trošak za Danca za kojeg se pretpostavlja da će biti novi Erling Haaland. S isplatama bonusa, ukupni obujam poslovanja mogao bi porasti na više od 20 milijuna eura. Unutar Austrijske lige, ovo je daleko najskuplja prodaja igrača koji nije iz Dinamovog suparnika u Ligi Prvaka - Red Bull Salzburga.

Höjlund je prošao liječničke preglede i potpisao petogodišnji ugovor s momčadi iz Bergama. Već je odigrao osam natjecateljskih utakmica za Sturm Graz ove sezone, zabivši šest golova uz ostvarene tri asistencije. Gol je postigao i u pretkolu Lige prvaka protiv Dinamo Kijeva.

Proizvod Brondbyjeve omladinske akademije, Sturm Graz je kupio za 1,8 milijuna eura od FC Copenhagena u siječnju 2022. i u samo šest mjeseci njegova se vrijednost na tržištu umnožila gotovo 10 puta.

Njegova kombinacija visine, tempa i snage donijela je usporedbe sa zvijezdom Manchester Cityja Erlingom Haalandom. Središnji napadač je ljevak i sa 19 godina već ima tri nastupa za Dansku na razini do 21 godine.

Austrijski mediji prenose kako Sturm Graz za "novog Haalanda" zamjenu vidi u mladom hrvatskom ofenzivcu Roku Šimiću. Napadač Red Bull Salzburga došao bi na jednogodišnju posudbu, kojom bi skupio željeno prvoligaško iskustvo, kojim bi zadovoljio svoje, ali i želje kluba da spreman iduće sezone zamijeni Benjamina Šeška, koji na kraju sezone mijenja Salzburg s Leipzigom.

Ovaj 18-godišnjak bi tako nakon odlične prošle sezone u juniorskoj momčadi Red Bulla i njihovoj filijali Lieferingu, dobio priliku dokazati se u prvoligaškom nogometu, prvi put nakon odlaska iz Lokomotive. Ukupno je prošle sezone odigrao 36 utakmica u kojima je ostvario 26 pogodaka.

Linker
16. travanj 2024 19:21