Marcelo Brozović

 MARCO BERTORELLO Afp
SVE UPUĆUJE NA TRANSFER

Barcelona, PSG, Newcastle ili Juventus? Vatreni pred izborom kakav bi poželio svaki nogometaš svijeta

Sve upućuje na to kako će hrvatski veznjak nakon osam i pol godina napustiti Nerazzurre
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. lipanj 2023. 06:04

U 37. minuti dvoboja u Torinu prihvatio je loptu neometan na dvadesetak metara od suparničkog gola. Namjestio si je na ljevicu i onda opalio majstorski, te uz “asistenciju” vratara domaćih postigao gol za 1:0! Do kraja utakmice rezultat se više neće mijenjati i Marcelo Brozović postao je “match winner”.

Ivan Jurić, trener Torina, u hrvatskoj trilogiji na Olimpicu, žalio je zbog poraza. Torino je bio nadohvat pozicije broj osam, što bi uz veći broj bodova (53) u odnosu na lani (50) bio okvir mogućeg i europskog (konferencijskog) iskoraka. No, Inter igra dobro, otpustio je sve kočnice i u posljednjih 12 utakmica upisao je čak 11 pobjeda.

Još je sve neizvjesno

Dok je Nikola Vlašić bio među boljim pojedincima Granatiera, ali nije siguran da će i iduće sezone igrati u Torinu (pregovori s West Ham Unitedom su u tijeku), Ivan Jurić je najavio ključan razgovor s predsjednikom i sportskim direktorom u kontekstu nastavka suradnje. Iako mu ugovor traje do lipnja 2024. godine, Jurić želi znati kakva je ambicija kluba u novoj sezoni, odnosno, koliko predsjednik Urbano Cairo kani potrošiti u prijelaznom roku na pojačavanje momčadi. Iako ga ističu kao kandidata za trenera Marseillea, uvjerljiv je dojam da će Ivan Jurić i treću sezonu voditi torinsku škvadru...

image
MARCO BERTORELLO Afp

Marcelo Brozović nije siguran što će se s njegovom karijerom događati od idućeg ljeta. Ima ugovor, lani potpisan, s Interom do lipnja 2026. godine, koji mu jamči 6 milijuna eura neto plaće plus bonuse. S 30 godina Brozović je u zenitu karijere i kao takav je igrač koji bi mnogim klubovima dobro došao kao “šestica”. Je li moguće, kako navode kroničari Intera, da je Marcelo Brozović u Torinu odigrao 261. utakmicu, ujedno i posljednju u Serie A?

Glasine mercata generiraju dojam kako će Brozović ovog ljeta, nakon osam i pol godina, napustiti Italiju. Većina “znalaca mercata” ističe kako bi trebao otići u Barcelonu, s kojom je Inter zimus pregovarao o modalitetima razmjene Kessie - Brozović. Nakon odlaska Sergia Busquetsa i rekonstrukcije momčadi Barcelone, Brozovića se tretira kao izričitom željom trenera Xavija Hernandeza. Navodno je njegova ideja tri veznjaka za novu sezonu vezana za trio Brozović - De Jong - Gundogan.

U tom trokutu jedini je problem što bi Barcelona za Brozovića trebala izdvojiti 25-30 milijuna eura, a to je u financijskoj situaciji katalonskog kluba poprilična muka. Ukoliko se doista dogodi trampa, pa Franck Kessie prihvati povratak u Italiju, tada bi realno bilo da Brozović ode u Barcelonu. No, dio novinara koji prate Inter navode kako je posljednjih dana porastao interes Juventusa, kluba koji se i prošlih godinu-dvije navodio kao ozbiljan pretendent za dovođenje Brozovića. Juventus gradi novu momčad i Brozović bi svakako bio dobrodošlo rješenje za inače deficitaran vezni red Stare dame. Je li objektivno da bi Inter prepustio tako važnog igrača omraženom konkurentu?

Želja za promjenom

Kad su u pitanju “biznisi”, u današnjem se nogometu ruše mnogi tabui, pa se eventualnom transferu Brozovića u Torino ne bi trebalo čuditi. No, djeluje nam uvjerljivije kako bi Brozović, ako doista ode iz Intera jer klub želi “sanirati” bilance plaća, tada otišao u inozemstvo. U tom kontekstu kroničari Intera “nabadaju” o interesu Paris SG-a, Newcastlea i spomenute Barcelone.

Ono što je provjereno točno jest to da Brozović iskazuje želju da nakon 8,5 godina promijeni sredinu, moguće i ligu (državu), te nove motivacije potraži u Engleskoj, Francuskoj ili Španjolskoj...

Linker
26. travanj 2024 11:40