MIGUEL MEDINA Afp
NOVE ŠPEKULACIJE

Bio je to potez koji je još više rasplamsao maštu, ali trener tvrdi: ‘To nije bila Ronaldova odluka‘

Dvoboj u Udinama Portugalac je počeo na klupi, pa su krenule nove priče
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. kolovoz 2021. 07:33

Dok prijelazni rok traje, sve je moguće. Donedavno nam se činio nezamislivim Messijev odlazak iz Barcelone, pa se Argentinac već privikava na život u Parizu. Činilo se da ni Cristiano Ronaldo neće napuštati Juventus, ali najnovije informacije s Apenina bacaju drugačije svjetlo na situaciju u kojoj se nalazi Portugalac u posljednjoj sezoni bogatog ugovora u Torinu...

Ronaldo je prošlog tjedna na svojim profilima na društvenim medijima demantirao spekulacije o transferu, koje su ga najviše povezivale s povratkom u Real Madrid, ili pak odlaskom u Manchester City. Međutim, nove sumnje oko moguće promjene sredina pojavile su se u nedjelju, kad se uoči utakmice s Udineseom našao među pričuvama. Krenule su odmah priče da je Ronaldo sam zatražio da ne igra jer očekuje transfer (Sky Italia), no trener Massimiliano Allegri tvrdi da je odluka bila njegova, a ne igračeva.

image
MIGUEL MEDINA Afp

- Ronaldo se osjeća dobro. Razgovarao sam s njim prije utakmice, rekao sam mu da će krenuti na klupi. On se stavio na raspolaganje, bio je dobar kad je ušao, zabio je i gol koji mu nije bio priznat - kazao je Allegri.

Igrao je Ronaldo od 60. minute, u nadoknadi je pogodio glavom, ali je nakon duge provjere VAR poništio pogodak. Portugalcu je ‘za uspomenu’ ostao žuti karton kojeg je dobio zbog skidanja dresa prilikom proslave pogotka.

Možda i ima istine u tome da Ronaldo želi otići, no Juventus do nedjelje za njega nije zaprimio službenu ponudu. Činjenica je da ne postoji previše klubova koji bi mu mogli zajamčiti tražena primanja, a u klubu iz Torina ona iznose 31 milijun eura godišnje. Naravno, novi poslodavac trebao bi Juventusu platiti i odštetu koja bi se navodno kretala oko sličnog iznosa.

image
AFP

Tko su, dakle, potencijalni kandidati za dovođenje velikog Portugalca u svoje redove? Jedan od njih je Paris Saint-Germain, koji je ovog ljeta strašno pojačao momčad i to uglavnom s igračima kojima su ugovori istekli te su stigli bez odštete (Messi, Ramos, Donnarumma, Wijnaldum). Zvuči pomalo nevjerojatno da bi Messi i Ronaldo mogli pri kraju svojih karijera zaigrati zajedno, u istom klubu. Ipak, ako je točno da Kylian Mbappe želi otići u Real, tada ni ovaj scenarij ne treba unaprijed prekrižiti.

Manchester City također ima dovoljno novca, ali ne može dovesti baš sve igrače koje je Pep Guardiola poželio. Nakon odlaska Agüera i premještanja Gabriela Jesusa na desno krilo, menadžer Građana ostao je bez centralnog napadača te je na toj poziciji htio Harryja Kanea, no Tottenham ne pušta svoju zvijezdu. Može li Ronaldo biti kratkoročno rješenje? Na prvu, teško. Nije to profil igrača kakve preferira Pep, a k tome je tu i njegova prošlost u redovima gradskog rivala.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Manchester United je još jedan od klubova koji financijski mogu ‘podnijeti’ Ronalda. Iako je roster Crvenih vragova ove sezone prilično kvalitetno popunjen, Solskjaer je ranije kazao kako ne bi imao ništa protiv još jednog napadača koji bi bio konkurencija Cavaniju i Martialu.

- Volim Manchester. Svi znaju da je Manchester u mom srcu. Navijači su čudesni, i volio bih da se jednog dana mogu vratiti – rekao je Ronaldo 2014. godine.

Spominjao se ranije i mogući povratak u Real, kao i u Sporting iz Lisabona, klub u kojem je mladić s Madeire započeo ozbiljnu karijeru. U eteru se pojavilo i ime Tottenhama, no to doista izgleda kao nemoguća misija...

Linker
03. svibanj 2024 22:27