FRANCK FIFE/Afp
TEŠKI TRENUCI

Bivša zvijezda Rome i Intera: ‘Zbog lijekova nisam bio svoj, prijatelji su se bojali da ne udarim ženu‘

‘Mislio sam da više neću moći normalno govoriti i micati lijevom stranom tijela‘
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 06:40

Sjećate se Christiana Chivua? Riječ je o bivšem braniču Ajaxa, Rome i milanskog Intera koji je u dresu rumunjske karijere skupio 75 nastupa.

Okončao je danas 42-godišnji Chivu svoju igračku karijeru 2014. godine, a u razgovoru za Sportitaliju osvrnuo se na zanimljive trenutke svog života i karijere.

Prisjetio se trenutka koji se dogodio 6. siječnja 2010. godine. U okršaju Chieva i Intera tadašnji igrač milanskog sastava sudario se sa Sergiom Pellissierom i zadobio frakturu lubanje, zbog čega je završio na operativnom zahvatu koji je trajao dva sata. Nešto više od dva mjeseca kasnije uspješno se vratio nogometu.

image
FRANCK FIFE/Afp

- Bio je to dan kada sam se ponovno rodio. Imao sam sreće. Mislio sam da više neću moći normalno govoriti i micati lijevom stranom tijela. Kroz glavu mi je prolazilo stotinu pitanja, a karijera mi je bila pod velikim upitnikom. Danas imam sreće da mogu biti normalan čovjek.

Otkriva Chivu kako oporavak od ozljede nije bio lagan.

- Vratio sam se na teren nakon dva i pol mjeseca pun straha i nesigurnosti i patio sam, posebice u igri glavom. Uzimao sam u to vrijeme lijekove, pa mi se na mahove činilo kao da nisam bio svoj. Tu mislim da opscene geste nakon kup utakmice u Rimu, udaranje Marca Rossija, svađu s Rafom Benitezom. Ali nitko tada nije znao da sam bio na lijekovima. Sjećam se da su u to vrijeme moji prijatelji znali nazvati moju ženu kod kuće i pitati ju je li sve OK, jesam li agresivan kod kuće, jesam li digao ruku na nju. To je ono što sam želio raščistiti, razjasniti. Udaranje Marca Rossija je bio životinjski instinkt, ali postoji razlog za to, a zove se fenitoin (lijek koji se koristi za liječenje epilepsije, nap. a.). Trebao sam ga uzimati dva mjeseca, ali ja sam ga uzimao devet mjeseci - rekao je Chivu.

Progovorio je i o incidentu iz 2011. godine kada je udario Barijevog braniča i ostavio mu šljivu na oku zbog čega je kasnije suspendiran na četiri utakmice.

- Ispričavam se, osjećam se kao idiot - rekao je tada Chivu.

Ovaj bivši nogometaš inače je poliglot i govori pet jezika, a u braku je s Adelinom Elisei s kojom ima 14-godišnju kćerku Nataliju.

Linker
18. svibanj 2024 17:17