ANTE CIZMIC Cropix
ČEKA SE RASPLET

Bivši dinamovac ‘odrađuje‘ posao za dragulja Hajduka! Njegova odluka mogla bi napuniti poljudsku blagajnu

Talijanski klub u potrazi je za pojačanjima, a na klupskom radaru nalazi se hajdukovac
Piše: SNObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 13:06

Je li odluka Marka Pjace da izabere Empoli umjesto Sampdorije otvara vrata kluba iz Genove mladom krilnom napadaču Hajduka Stipi Biuku? Talijanski mediji kažu da Sampdoria očajnički traži barem dva igrača za ofenzivu, te da je sportski direktor Daniele Faggiani u punom pogonu.

Među završna četiri favorita za dolazak - a ističe se da bi Sampdoriji obavezno barem dvojica trebala - našla su se četiri imena.

Gregoire Defrel (31) iz Sassuola i Stipe Biuk (19) iz Hajduka, Adam Ounas (25) iz Napolija i Ignacio Pussetto (26) iz Udinesea.

Gregoire Defrel je iskusni centarfora koji ima 235 utakmica u Serie A u kojima je postigao 48 golova. Defrel bi sigurno bio pojačanje, ali nikako nije konkurencija Biuku jer pričamo o klasičnom centarforu. Adam Ounas je krilni napadač, kao i Biuk, ali on preferira desnu stranu terena, iako je dešnjak.

Defrel ima iskustvo igranja u Napoliju (62 utakmice, 7 golova), Bordeauxu (60 utakmica, 10 golova), Nici (19 utakmica, 4 gola). Alžirac koji na Transfermarktu vrijedi 7 milijuna eura, ima dosta iskustva, ali pitanje je želi li uopće u Sampdoriju. Ignacio Pussetto još je jedan krilni igrač, koji preferira desnu stranu terena, te koji ima dosta iskustva u Serie A. Prošlu sezonu u 28 utakmica za Udinese zabio je 4 gola uz 4 asistencije.

Biuk je pak daleko najmlađi u ovom društvu, jedini koji bi Sampdoriji mogao donijeti blistaviju budućnost pokaže li se da je vrhunski talent kakvim ga Faggiani vidi. Nije sporno da ga Sampdoria jako želi, ali Hajduk očito traži više nego što je Sampdoria spremna ponuditi.

Je li Pjacina "zahvalnica" argument koji bi Sampdoriju mogao natjerati da malo podigne ponudu za Biuka? Od svih navedenih igrača on je jedini koji se najbolje osjeća kao lijevo krilo, što je i primarna pozicija Stipe Biuka.

Sampdoriji je u prva tri kola tu poziciju pokrivao srpski reprezentativac Filip Đuričić (30), koji se daleko bolje osjeća u veznom redu nego na krilu. U ta tri kola nije izgledao dobro, baš kao ni Sampdoria koja je u tri kola upisala samo jedan bod, odigravši 0:0 protiv Juventusa.

Atalanta ju je porazila 2:0, a posebno je bolan bio poraz od Salernitane (4:0), koji je upalio sve alame i potvrdio da momčad hitno treba pojačanja u napadu ako želi ostati u ligi. U tri kola Sampdoria nije zabila gol...

Linker
19. travanj 2024 11:14