Petar Stojanović lovi Alvara Moratu
 ISABELLA BONOTTO Afp
SENZACIJA U ITALIJI

Bivši igrači Dinama i Hajduka slavili usred Torina: Šok za Juventus u prvoj utakmici bez Ronalda

Novi poraz doživjeli su Ivan Jurić i Marko Pjaca, Ciro Immobile zabio tri komada, Lazio ukupno šest
Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2021. 23:06

Oba torinska kluba pretrpjela su poraze u večernjim susretima subotnjeg programa 2. kola talijanskog prvenstva, Juventus je senzacionalno izgubio na svom stadionu od novaka u ligi Empolija sa 0-1 (0-1), dok je Torino, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, izgubio sa 1-2 (0-1) na gostovanju kod Fiorentine.

Empoli je u Torinu odigrao ravnopravnu utakmicu s velikim favoritom, a do prve gostujuće pobjede protiv Juventusa u povijesti stigao je golom Mancusa u 21. minuti. Cijelu utakmicu za goste odigrali su bivši Dinamov bek Petar Stojanović i nekadašnji Hajdukov stoper Ardijan Ismajli.

Bio je ovo 13. dolazak Empolija u goste Juventusu u Serie A, a u dosadašnjih 12 nastupa osvojio je samo bod. Empoli je sada 11. s tri boda, dok je Juventus u prva dva kola osvojio tek bod te se trenutačno nalazi na 13. poziciji.

U Firenci je Fiorentina povela 2-0 golovima Gonzaleza (41) i Vlahovića (70), a poraz Torina ublažio je Verdi (89). Marko Pjaca igrao je za Torino od 68. minute. Torino je i nakon dva kola bez bodova, sada je 17. na ljestvici, dok je Fiorentina 10. s tri boda.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je do 74. minute za Atalantu, koja je iznenađujuće na svom terenu igrala samo 0-0 s Bolognom. Oba sastava sada imaju po četiri boda, dva manje od vodećih Intera i Lazija.

Lazio se pridružio Interu na vrhu ljestvice uvjerljivom 6-1 (3-1) domaćom pobjedom protiv Spezije. Gosti su poveli golom Verdea (4) no samo minutu kasnije Immobile (5) je poravnao. Kapetan Lazija je do kraja prvog poluvremena još dva puta pogodio mrežu Spezije, u 15. i drugoj minuti sudačke nadoknade za 3-1. Osim toga, Immobile u prvoj minuti nadoknade nije iskoristio niti kazneni udarac kojega je skrivio hrvatski stoper Martin Erlić.

U nastavku su se u strijelce još upisali Felipe Anderson (48), Hysaj (70) i Luis Alberto (85). Erlić je odigrao čitav susret za Speziju koja je 14. s jednim bodom.

Linker
03. svibanj 2024 07:58